Miért tabu a szervadományozás Magyarországon?

tabu szervdonor szervátültetés adományozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Belegondoltál már abba, mit éreznél, mit tennél, ha szeretted jövője egy új szíven vagy új vesén múlna? Halálod után felajánlanád szerveidet, hogy megmenthesd valakinek az életét?


Nőtt a donációs aktivitásunk




thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com





A donorszerv nemzeti kincs





Life-tipp


Tudtad, hogy az Európai Unióban több mint 50 ezer ember vár megfelelő donorszervre, miközben naponta 12 beteg hal meg várakozás közben?


Életedben kell döntened




thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com




Life-tipp


Az önrendelkezési joggyakorlat értelmében még életedben dönthetsz arról, hogy halálod után nem adományozod el szerveidet, melyhez tiltakozó írásbeli nyilatkozat szükséges.


Az agyhalál nem kóma




Te felajánlanád a szerveidet?




Life-tipp


A témáról bővebben információkat itt találhatsz: donacio.ovsz.hu

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Oszd meg döntésed a hozzád közelállókkal







Life-tipp


Nehéz, fájdalmas dolog erről kommunikálni, ám légy kezdeményező, és beszélgess szeretteiddel, így mindenki elmondhatja ezzel kapcsolatban a véleményét illetve a kérését.

Császár Zsanett


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



A szívbeteg kisfiú kapta a szánkózó kisfiú szívét?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101208-a-szivbeteg-kisfiu-kapta-a-szankozo-kisfu-szivet.htmlÖnbizalmat akarok! - A nők méretproblémái/lifenetwork/lifemagazin/20110215-onbizalmat-akarok-a-nok-meretproblemai.htmlSzabadulás a limlomtól - Amerika legrendetlenebb házai/lifenetwork/lifemagazin/20110215-viszlat-limlom-viszlat-kosz.htmlVéletlenül gyilkoltak - Bűnös vagy áldozat?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110214-veletlen-gyilkosok.htmlAz én életem vagy a gyerekemé? - Egy asszony gyötrelmes döntésehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110214-tragikus-dilemma-valasztania-kellett-a-gyermeke-es-a-sajat-.htmlKönyörgöm, vágja le valaki a karomat!http://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110211-konyorgom-vagja-le-valaki-a-karomat.htmlMeglepő tények a csókról: a férfiak nyálasan, a nők válogatósanhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110214-meglepo-tenyek-a-csokrol-a-tudomany-szemevel.htmlNaponta 20 órát zuhanyzott, amibe belehalt - a szülőket gyilkossággal vádoljákhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110209-belehalt-a-zuhanyzasba-a-szuloket-gyilkossaggal-vadoljak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.