A halott férje csontja gyógyította meg a nőt

halál átültetés szervdonor porckorong
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Férje halála után nem sokkal derült ki, hogy porckorongsérve van annak a nőnek, akibe végül a férje szöveteit ültették be.

Mikor Jean Reyes de Gonzalez 32 éves férje aorta aneorizma következtében meghalt, összeroppant. Annyira lesújtotta a gyász, hogy alig akart hozzájárulni ahhoz, hogy férje szövetdonor lehessen, ami pedig a férfi betegségéből kifolyólag lehetséges lett volna. Végül aztán beleegyezett, és a férje csontjait a donorok felkutatásáig egy intézetben tárolták.

Thinkstock
Thinkstock


Egy hónappal később Gonzalez szörnyű fájdalmat kezdett el érezni a bal karjában, de az orvosok hazaküldték, mondván, pszichés eredetű lehet a panasz. Később azonban kiderült, hogy a tüneteket a porckorongsérve okozza, amit hosszú távon egy csontszövet-átültetéssel lehetne orvosolni. Ekkor az özvegy felkerült a várólistára, hogy megfelelő donort találjanak neki. A legnagyobb meglepetésére ugyanaz az intézet, amelyhez a halott férje szövetei is kerültek, felvette vele a kapcsolatot, mivel kiderült, a férje szövetei is megfelelőek lennének a számára. Jean igent mondott és pár hónappal később a műtéten is túlesett. "Nagyon izgatott voltam, így legalább velem maradhatott a férjem emlékéből valami, ő mindig velem lesz" - tette hozzá az özvegy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.