A lány, aki gyűlölte a napot, 21 évesen meghalt bőrrákban

bőrrák napfény fényvédelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cerys Harding bár sosem ment a napra, mindig csak az árnyékban üldögélt a parton is, mégis bőrrákot kapott és fiatalon meghalt.

A fiatal diáklány, Cerys Harding épphogy megünnepelte a 21. születésnapját, az orvosok bőrrákot diagnosztizáltak nála. Bár az elmúlt évtizedekben rohamosan nőtt a bőrrákos megbetegedések száma, Cerys esete mégis különlegesnek számít.

www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

Sem a család, sem az orvosok nem értik ugyanis, hogy mi okozhatta a betegségét, hiszen a lány különösen óvatos volt és sosem ment a napra. "Cerys olyan óvatos volt. Sosem ült a napra, barna szeme és haja volt, még naptejet vagy más fényvédőt sem használt, de semmi sem számított" - magyarázta Beverly, a lány édesanyja.

Nem látszott betegnek

Mikor az orvosok felfedezték a bőrén a rákos elváltozást, még senki sem aggódott a családból, Cerys egyáltalán nem tűnt betegnek. Az orvosok viszont további vizsgálatokra küldték, melyből kiderült, hogy a rák már teljesen elterjedt a szervezetében: áttétei vannak az agyában, a gerincében és mellkasában is. "Sosem gondoltuk volna, hogy egyszer ez fog történni vele, ő mindenkinek csak segített" - tette hozzá az édesanya. A diáklány családja a hír hallatán Ausztráliából is Nagy-Britanniába utazott, hogy utolsó pár hónapjukat együtt tölthessék. "Félt itthagyni minket - ez volt az első, amit a diagnózis után mondott nekünk" - mesélte David, Cerys édesapja.

www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

Cerys Harding (középen) barátaival


A lány betegsége ellenére csak a családjára tudott gondolni, testvérét is megkérte, hogy ne sírjanak érte, viselkedjenek vele normálisan. Ennek tudatában a család tiszteletben tartotta a kérését és megpróbálták Cerys utolsó időszakát boldoggá tenni, még egy párizsi nyaralásra is elvitték.
A Cancer Research UK szóvivője, Ed Young szintén döbbenten áll az eset előtt. "Lehetetlen megmondani, hogy mi történhetett, de akkor is hangsúlyoznunk kell, mennyire fontos, hogy megvédjük magunkat a napsugárzástól" - tette hozzá Ed Young.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.