Pillanatragasztóval gyógyították meg a szíven a daganatot

szívműtét daganat tumor ragasztó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges, kissé talán bizarr módszerrel mentették meg egy szívdaganatos nő életét. Orvosai ugyanis pillanatragasztót tettek a tumorra, ami a csodával határos módon megállt a növekedésben.

Amikor az orvosok felfedezték Jamie Arliss szívében a golflabda nagyságú tumort, tudták, hogy nem tehetnek érte semmit. Ilyen ritka és hatalmas szívdaganatot ugyanis még senki sem élt túl a világon.

Northfoto
Northfoto

Jamie Arliss (jobb oldalon) lányával és férjével

"Nagyon megijedtem, amikor közölték velem a diagnózist. Csak annyit mondtak, hogy rendkívül ritka betegségben szenvedek. Tudtam, hogy meg fogok halni" - tette hozzá Jamie. Az orvosok elmagyarázták neki, hogy valószínűleg már ezzel a tumorral a szívében született, ami hosszú évek alatt egyre hatalmasabbra nőtt. "Egyre gyakrabban éreztem, hogy hamar elfáradok, és gyenge vagyok, de arra gondoltam, hogy már nem vagyok olyan fiatal és a sok munka miatt van" - magyarázta.

Új szívet sem kapot volna időben

Az orvosok, miután felfedezték a tumort, megpróbálták elzárni a szívében a daganathoz vezető vérellátást, de sajnos találtak egy másik, tumorhoz vezető eret is. Ekkor felmerült ugyan a szívátültetés lehetősége is, de szinte biztos volt, hogy Jamie nem kapna időben új szívet, hiába tennék fel azonnal a listára. Ekkor találkozott dr. Cave idegsebésszel, aki különleges agyműtéteket végzett orvosi pillanatragasztóval. Dr. Cave érdeklődését felkeltette az asszony esete. Miután a doktor konzultált Jamie kezelőorvosaival, úgy gondolta, ha valahogy be tudnák juttatni a ragasztót az asszony szívébe, talán megállíthatná a tumor növekedését.

Northfoto
Northfoto

Az operációt végül a két orvos együtt végezte, amelynek során egy katéterrel vitték be a különleges anyagot Jamie szívébe. Az asszony bár tudta, hogy a ragasztó akár roncsolhatja is a szíve szöveteit, mégis belement a műtétbe, ami végül sikeresnek bizonyult. A tumor ugyanis csodával határos módon megállt a növekedésben, és az asszony teljesen felépült. "Nagyon boldog vagyok, bíztam az orvosaimban, hiszen tudtam, hogy ez az egyetlen esélyem az életben maradásra. Ma már remekül érzem magam, visszamentem dolgozni is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.