A szűnni nem akaró szexuális izgalom fogságában

izgalom betegség szex szexuális élmény felnőtt orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akik soha, vagy csak nagyon nehezen és ritkán érnek fel a csúcsra, azok nyilván irigykedve veszik tudomásul, hogy ilyen is létezik: napi kétszáz orgazmus, akár akarja a nő, akár nem...

A jelenség azonban egy meglehetősen ritka és szokatlan betegség, amely a benne szenvedő ember egész életére hatással van. Azonban, hogy ez áldás vagy átok, azt egy kívülálló nem tudja eldönteni.

Tipp! Festmények meztelen testeken, káprázatos képek képgalériénkban! Katt ide!




Thinkstock
Thinkstock

De mi is ez a "betegség"?

A Persistent Sexual Arousal Syndrome (PSAS), vagyis az állandó szexuális izgalom szindróma a középkorú nőkre csap le elsősorban, bár akad olyan beteg is, aki már egészen kicsi korában, a pubertáskor előtt tapasztalta magán a tüneteket.

Melyek ezek?

Állandó, folyamatos erotikus izgalom, amely a legkisebb inger hatására (hajszárítás, elektromos fogkefe használata vagy egy döccenő az autóval) is felkergeti a csúcsra az érzékeket. A beteg egész nap folyamatosan orgazmus közeli állapotban van, és valóban elég egy apró impulzus ahhoz, hogy a csúcsra kerüljön. Pontos okát nem ismerjük, de egyes feltételezések szerint köze van a nyugtalan láb szindrómához (annak kiterjesztése), és tulajdonképpen az idegpályák rendellenes működésével van összefüggésben.

Thinkstock
Thinkstock



Fájdalmas orgazmus

A beszámolók alapján úgy tűnik, nem annyira kellemes ez az állapot, mint amennyire első hallásra tűnhet, ugyanis a nemi szervek idegvégződéseinek csúcsra járatása egy idő után rendkívül kellemetlen, sőt, fájdalmas is lehet. Mindemellett az idegrendszer egyszerűen kimerül, hiszen az egész szervezetre hat a rendellenes szexműsora az altestnek. (Bár, úgy tűnik, nemcsak a szeméremajkak és a csikló, de a mell is állandó, robbanásra kész bombaként szerepel a PSAS-ban szenvedő betegeknél.)

"Olyan ez - mesélte az egyik beteg -, mintha egész évben allergiásak lennénk a virágporra, és folyamatosan virágokkal teli réten kellene futni, vagyis, akár akarnánk, akár nem, folyamatosan tüsszentés közeli állapotban van a szervezet, illetve tüsszentőrohamok kínozzák a szervezetet."

Thinkstock
Thinkstock


Tipp! Sztárok, akik meztelenül kampányolnak! Nézd meg képgakériánkat!







Nem szexfüggés!








A 8 leggyakoribb szexuális úton terjedő betegséghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110504-szexualis-uton-terjedo-betegsegek.htmlTriszexuálisok - Itt az új szexgeneráció! Videó/lifenetwork/lifemagazin/20110225-triszexualisok-itt-az-uj-szexgeneracio-video.htmlA mandula fokozza a férfiak szexuális vágyáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101118-a-mandula-fokozza-a-ferfiak-szexualis-vagyat.htmlTúlélte a rákot, de allergiás lett az elektromosságrahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110518-a-no-aki-allergias-az-elektromossagra.htmlAmikor még a király székelése látványosság volt - A tisztálkodás történetehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110513-a-tisztalkodas-tortenete-az-okortol-napjainkig.htmlMilyen pózban alszol? Megmondjuk, milyen betegséged lesz!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110512-alvopozod-arulkodik-az-egeszsegedrol.htmlMegmutatta! Íme, az első arcátültetett férfi - Fotó!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110512-megmutatta-uj-arcat-az-elso-arcatultetett-ferfi.htmlFordítva varrták vissza a lábát a 10 éves fiúnakhttp://www.life.hu/gyogyulj/20110511-forditva-varrtak-vissza-a-labat-a-10-eves-fiunak.htmlKétfejű kislány született Kínában - videóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110511-ketfeju-kislany-szuletett-kinaban-video.htmlVérengzésre születtek - A legkegyetlenebb sorozatgyilkosokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110510-a-legkegyetlenebb-sorozatgyilkosok.htmlKórházból a kifutóra - Cisztás fibrózisa miatt lett modell a fiatal lányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110510-korhazbol-a-kifutora-cisztas-fibrozisa-ellenere-modell-lett.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.