A legveszélyesebb cipők, amelyek tönkreteszik a lábad

veszély cipő láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár valószínűleg mindenki a tűsarkú cipőkre tippelne, a lábak szempontjából a legrosszabb lábbelik dobogóján a kényelmesnek tűnő flip-flop papucs végzett.






Fundango
Fundango

Tűsarkú

Bár egy jól kiválasztott tűsarok csodásan megnyújtja a vádlikat és légies megjelenést kölcsönözhet, mindennapi viseletre egyetlen orvos sem ajánlaná. Míg ugyanis az 1-1,5 cm magas sarok még egészségesen emeli meg a bokát, addig az ennél magasabb cipők napi viselete akár kóros elváltozásokhoz is vezethet. A leggyakoribb "mellékhatása" a tűsarkaknak, hogy az Achilles-ín lerövidül, ami annak gyulladásához vezet. A magas sarok emellett hatalmas nyomást is helyez a lábfejekre, ami túl azon, hogy fájdalmas, hosszú távon a lábujjak deformálódását okozhatja. A fájdalom egyébként nemcsak egy kellemetlen tünet, amit a szépségért hajlandó vagy elviselni, hanem a szervezeted figyelmeztető jelzése is. A láb ugyanis az egész vázrendszer alapja, ha fájdalmat érzel, valószínűleg már a lábad többi ízületeit és a gerincedet is extrém terhelés érte. Ha lehet, tűsarkú cipőket csak ritkán, különleges alkalmakkor viselj, és soha ne válassz olyat, ami hegyes orrban végződik.

Tipp! A nyár legtrendibb szandáljai képgalériánkban! Katt ide!



Thinkstock
Thinkstock

Hegyes orrú cipő

A hegyes orrú cipők hasonlóan károsak, mint a magas sarkúak. A lábujjakat ugyanis annyira összenyomja, hogy begyulladhatnak, majd bedagadhatnak az ujjakban lévő idegek. Ilyen esetekben pedig hosszas fizikoterápiás kezelésekre, vagy akár műtétre is számíthatsz. Ahogyan a magas sarkú cipőknél is említettük, itt is a legrosszabb választás, ha olyan modell mellett döntesz, ami amellett, hogy hegyes orrú, még magas sarokkal is rendelkezik.

Thinkstock
Thinkstock

Balerinacipő

A flip-flop papucsokhoz képest egy fokkal jobb választás, mivel zártabbak és így legalább védik a lábat a sérülésektől, ugyanakkor semmivel sem adnak jobb tartást. Ráadásul többnyire olyan lapos és vékony a talpuk, hogy szinte olyan érzés, mintha egy zokniban sétálnál egész nap. Gyakori viselete szintén gyulladások kialakulásához vezethet, ezért jobb, ha csak ritkán hordod.

Zara
Zara

Tipp! Újra divat a zselécipő! Nézd meg képgalériánkat!


Lájkolj minket a Facebookon és nyerj Volt vagy Balaton Sound jegyet!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.