Meghalt a First Lady! - A legendás elnök feleségét mindenki szerette

Betty Ford haláleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Betty Ford, a néhai Gerald Ford amerikai elnök felesége. Betty Fordot 93 éves korában érte a halál pénteken - közölte Elaine Didier, a Gerald Ford nevét viselő elnöki könyvtár igazgatója.

AFP
AFP


Gerald és Betty Ford 1948-ban házasodott össze, abban az évben amikor a majdani elnököt a kongresszus tagjává választották. Betty 1974-ben került az érdeklődés középpontjába, amikor férje - Richard Nixon lemondása után - 1974-ben az Egyesült Államok elnöke lett. Az asszonynál néhány héttel később mellrákot diagnosztizáltak, s a betegség ellen folytatott küzdelemben tanúsított őszintéségéért és bátorságáért elnyerte a közvélemény elismerését.

Gerald Ford az 1976-os elnökválasztást elveszítette Jimmy Carterrel szemben. Feleségét később alkohol és kábítószer-függőség miatt kezelték, s felgyógyulása után segített létrehozni egy klinikát a szenvedélybetegségekkel küzdők megsegítésére. A Betty Ford nevét viselő rehabilitációs központ a kaliforniai Palm Springsben működik.

Gerald Ford 2006 decemberében hunyt el.

forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.