mellbimbó genetikai rendellenesség extra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A statisztikák szerint minden 50 nőből és minden 100 férfiból egynek van egy harmadik, "felesleges" mellbimbója. Az orvosok azonban még sosem találkoztak olyan emberrel, akinél ez a harmadik mellbimbó a talpán fejlődött volna ki.

A 22 éves Lily Allen büszkén mutogatta a fotósoknak és a tévéseknek mára már híressé vált talpán lévő mellbimbóját - értesült a MailOnline magazin, ahol képet is lehet látni a szokatlan helyre nőtt mellbimbóról.

Thinkstock
Thinkstock


Bár a statisztikák szerint igen gyakori, hogy valakinek egy harmadik mellbimbója is kifejlődjön, az többnyire a köldök felett, az úgynevezett "tejvonal" területére esik. Lily esete ezért nemcsak ritka, hanem egyedülálló is, legalábbis az őt vizsgáló orvosok még soha sem találkoztak olyan beteggel, akinek a talpán fejlődött volna ki a harmadik mellbimbója.

Tipp! Megdöbbentő világok! Nézd meg képgalériánkat!



Hibás vagy extra gén okozza az eltérést

Ezt a bizarr jelenséget egy genetikai rendellenesség okozza, amit sokan azonban észre sem vesznek, mivel olyan kicsi, hogy anyajegynek nézik. Mérettől és fejlettségtől függően ezért 8 kategóriába is sorolják az extra mellbimbókat, és a gyanús eseteket az orvosok diagnosztizálják.
Lily bimbója egyébként a harmadik kategóriába esik, mivel van bimbóudvara, ugyanakkor nem található körülötte zsírszövet. A fiatal nő elmondása szerint bár a furcsa elváltozás egész életében ott volt a talpán, de sohasem okozott neki fájdalmat, az eltávolíttatásra is csak most szánta rá magát.

Borzalmas állapotba került Robbie Williams ételmérgezés miatthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110718-borzalmas-allapotba-kerult-robbie-williams-etelmergezes-miatt.htmlVeszélyes a mellkisebbítő műtét a túlsúlyos nőknekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110718-nagy-kockazattal-jar-a-tulsulyos-noknek-a-mellkissebbites.htmlMilyen lesz a plasztikai sebészet a jövőben?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110718-a-plasztikai-sebeszet-multja-es-jovoje.htmlKétszer hajtott át a feleségén egy 85 éves autóshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110718-ketszer-hajtott-at-a-felesegen-egy-85-eves-autos.htmlAnyja méhét ültetik a lányábahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110715-anyja-mehet-ultetik-a-lanyaba.htmlNővé szeretne válni Keith Caputo, a Life Of Agony frontemberehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110715-nove-szeretne-valni-keith-caputo-a-life-of-agony-frontembere.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.