színésznő Audrey Hepburn genetika soványság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Audrey Hepburn, az Álom luxuskivitelben ikonikus sztárja törékeny testalkatáról volt híres. Tündéri szépsége azonban valójában egy életen át tartó betegeskedést palástolt, ami 63 évesen bekövetkezett halálához vezetett.

AFP/Photo12
AFP/Photo12


Dr. Nessa Carey azonban most azt állítja, hogy a színésznő génjeit alapvetően megváltoztatta a náci megszállás alatt álló Hollandiában kamaszkorában elszenvedett éhezés. A szakértő szerint ez az összefüggés az elégtelen táplálkozás és a genetikai egyensúly megbomlása között azt is megmagyarázhatja, miért szenvedünk egyre gyakrabban a modern egészségügyi rendellenességektől, például az elhízástól és a cukorbetegségtől.

Tipp! Idén lenne 50 éves a népszerű hercegnő. Nézd meg Diana életét képgalériánkban!




Irigylésre méltóan karcsú volt - senki nem sejtette, miért



Most a Zsidó Nyári Fesztiválra nyerhetsz jegyeket a Facebook oldalunkon!


AFP/Photo12
AFP/Photo12


Az étrend megváltoztathatja a gének működését

Dr. Carey, a londoni Imperial College biológiaprofesszora most könyvében azt állítja, hogy Hepburn betegségeit azok a genetikai változások eredményezték, amelyeket szörnyű gyermekkori táplálkozása okozott. Ezeket a változásokat az epigenetika új tudománya deríti fel. Egyre inkább megértjük, hogy nem csupán születünk bizonyos génekkel, amelyek előre be vannak programozva egész életünkre, hanem számos gént a környezetünk és a táplálkozásunk epigenetikailag megváltoztathat. E folyamat be- illetve kikapcsolhatja a géneket, vagy megváltoztathatja a működésüket.






Megható szerelmi történet: három hét alatt az ujjai köré csavarta szerelmét a torz arcú nőhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110830-megtalalta-szerelmet-a-torz-arcu-no.html"Tiéd a testem, ha megvédesz" - Szexuális élet a női börtönökben (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110822-tied-a-testem-ha-megvedesz-szexualis-elet-a-noi.htmlHirtelen rosszul lett a világhírű énekes - kórházba szállítottákhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110829-hirtelen-rosszul-lett-a-vilaghiru-enekes-korhazba-szallitottak.htmlKés alá fekszik! Feszesebb melleket akar a magyar showmanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110826-feszesebb-mellekeket-akar-gaspar-gyozo.htmlEgyre hatalmasabbra nő az óriáslábú nő végtagja - közel 100 kghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110826-egyre-hatalmasabbra-no-az-oriaslabu-no-vegtagja-kozel-100.htmlSokkot kaptak a szülők: fogakkal született egy kislányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110824-sokkot-kaptak-a-szulok-fogakkal-szuletett-egy-kislany.html3 és fél órás műtét után gyönyörű lett a bohócorral született kislányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110824-3-es-fel-oras-mutet-utan-gyonyoru-lett-a-bohocorral.htmlAmikor befagy az arc - A scleroderma 10 tünetehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110822-amikor-befagy-az-arc-a-scleroderma-10-tunete.htmlFurcsa diétával őrzi bomba alakját Eva Mendeshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110812-tesztaval-es-kenyerrel-dietazik-eva-mendes.htmlNemi szerv nélkül született babákhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110818-nemi-szerv-nelkul-szuletett-babak.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.