Nemváltó műtétet kapott egy 16 éves fiú a születésnapjára

műtét transzszexualitás születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jackie Green más kamaszokhoz hasonlóan alig várta 16. születésnapján különleges ajándékát. Édesanyja, Susie azonban nem ruhát vagy ékszert választott neki, hanem valami egészen mást: egy 13 500 font (4,5 millió forint) értékű nemváltó műtétet.



Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



http://transgenderuk.org
http://transgenderuk.org

A most 18 éves Jackie (fotó) így vall gyermekkoráról: "A poklokat jártam meg, mielőtt eljutottam oda, ahol most vagyok. El akarom mesélni a történetemet, hogy bebizonyítsam, nem vagyok bolond. Csak egy átlagos fiatal nő vagyok. Korábban állandó inzultusoknak voltam kitéve, kamaszkoromban leköptek az utcán és rendszeresen megvertek. Meg akarom mutatni mindenkinek, hogy ezt túlélheted, és azzá a személlyé válhatsz, aki mindig is akartál lenni."

Jackie édesanyja, Susie, arról számolt be, hogy a kis Jack már egészen fiatalon más volt, mint a többi fiú. Négyévesen bejelentette, hogy ő igazából lány, hatéves korában pedig nemváltó műtétet akart. Susie megijedt, hogy talán ő rontott el valamit a nevelésben, ezért orvoshoz fordult, aki csupán annyit tudott mondani, hogy remélhetőleg lassan ki fogja nőni. Nem így történt. Jack egyre elszigeteltebbé vált. Lógni kezdett az iskolából, és nem volt hajlandó felvenni a fiúknak való iskolai egyenruhát. Amint hazaért, alig várta, hogy átöltözhessen, és felvehesse lányos farmernadrágját.


http://transgenderuk.org
http://transgenderuk.org

Az üldöztetések akkor kezdődtek, amikor az akkor már Jackie néven ismert Jack 11 évesen középiskolába került. Fiú iskolatársai rendszeresen csúfolták és bántalmazták, míg egyszer bezárkózott a vécébe, és begyógyszerezte magát. Susie elmondta, hogy gyermeke öt alkalommal kísérelt meg öngyilkosságot. Otthon az összes gyógyszert, sőt az összes kést is el kellett zárnia, nehogy kárt tegyen magában. "Szörnyű volt nézni a szenvedését" - emlékszik vissza az édesanya. "Úgy éreztem, sokkal inkább legyen egy élő lányom, mint egy halott fiam."

Az Egyesült Királyságban elutasították kérelmét az orvosi kezelésre, de végül hosszú kutatás után rátalált a Bostoni Gyermekkórház orvosára, Norman Spackre, akinek klinikája nemi zavarokkal küzdő gyermekekkel foglalkozik. A konzultáció után Jackie-t felvették a programba. Dr. Spack felírta a pubertást gátló gyógyszereket, és Jackie ösztrogén női hormont is kapott, melynek hatására melle nőtt és nőiesedett a csípője. Végül az édesanyának sikerült elintéznie Thaiföldön a nemváltó műtétet, amit Jackie 16. születésnapján el is végeztek.

Jackie jelenleg egy videokölcsönzőben dolgozik, de azt reméli, hogy hamarosan megkezdheti színésznői, modelli és énekesnői pályafutását.

Susie így nyilatkozott a történtekről: "Lehet, hogy a lányom fiúnak született, de mostanra végre magabiztos, gyönyörű nővé cseperedett."

Tipp! Házi kedvencek őrült jelmezekben. Vicces vagy beteg? Kattints a galériáért!



A pajzsmirigybetegség 8 tünetehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111018-a-pajzsmirigy-betegseg-9-tunete.htmlA legalattomosabb daganatos betegség: a hasnyálmirigyrákhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111020-a-legalattomosabb-daganatos-betegseg-a-hasnyalmirigy-rak.htmlRádiófrekvenciás műtét: a legjobb megoldás a visszerek eltüntetésérehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111020-radiofrekvencias-mutet-a-legjobb-megoldas-a-visszerek-eluntetesere.htmlAmikor a szilikonmell a gyomorfalig szivárog - A mellimplantátumok veszélyeihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111018-amikor-a-szilinkonmell-a-gyomorfalig-szivarog-a-mellimplantatumok-veszelyei.htmlA nő, aki pár nap alatt 50 évet öregedetthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111017-a-no-aki-par-nap-alatt-50-evet-oregedett.htmlMutasd a biológiai korod! Herczeg Zoli még csak 24http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111014-mutasd-a-biologiai-korod-herczeg-zoli-meg-csak-24.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.