egészségügy életmód változtatás testmozgás étrend káros szenvedély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évek óta küzdesz ugyanazzal a makacs betegséggel? Szeretnél végre egészségesen élni, de nem tudod, hogyan láss neki? Akkor most jól figyelj: megmutatjuk, mit tud az életmódorvoslás!

Thinkstock
Thinkstock


Tetszik vagy sem, napjainkban a civilizációs betegségek korát éljük. Világszerte milliók küzdenek magas vérnyomással, szívkoszorúér-betegséggel, diabétesszel, ízületi problémákkal, csontritkulással, allergiával, elhízással, ízületi bántalmakkal és daganatos betegségekkel. Az adatok tükrében sajnos nem túl jók a kilátásaink.

Hazánkban vezető halálok a kardiovaszkuláris probléma, a cukorbetegek száma megduplázódott, a túlsúlyos gyerekeké pedig megtriplázódott az elmúlt évtizedekben. A betegek számának gyors emelkedése megköveteli magának, hogy orvosok, kutatók hadserege dolgozzon a problémamegoldáson. A hagyományos orvoslás doktorai komoly műszerekkel keresik a már kialakult betegségek okait, tüneti kezeléssel, gyógyszerekkel, műtétekkel, komoly módszerekkel, bravúros sebészeti technológiával dolgoznak. Csakhogy - és ezzel a klasszikus medicina hívei is egyetértenek -, betegségek sokasága válhatna megelőzhetővé, akár gyógyíthatóvá is egyetlen lépés segítségével. Ez pedig nem más, mint az életmódváltás.

NÉZD MEG, MILYEN A GYAKORLATBAN AZ ÉLETMÓDORVOSLÁS!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ZfLP5e7MNqJMAbWR



Erre a gondolatmenetre épült a Lifestyle Medicine névre hallgató módszer, melynek hazai képviselője az Oxigen Medical Központ. A magyaros egyszerűséggel életmódorvoslásra keresztelt vállalkozás szakértői a humánkineziológusok, akik nemcsak a páciensek fizikai teljesítményét, állóképességét, egészségi állapotát vizsgálják, de táplálkozási és életvezetési tanácsadással is támogatják a hozzájuk forduló klienseket. A módszer sarkalatos pontja, hogy (végre) aktív félként tekint a kliensekre, akik nemcsak betartják az orvosi utasításokat, de saját erőből küzdenek, a szakértővel egyetértésben keresik a megoldást, és akár nagyobb volumenű erőfeszítést is bevállalnak a kitűzött cél, azaz a saját gyógyulásuk érdekében.

Thinkstock
Thinkstock


Mit értünk életmódváltás alatt?

Az életmódváltás komplex folyamat. Részét képezi a helytelen táplálkozási szokások megváltoztatása, a zsíros, szénhidrátban gazdag ételek kiiktatása az étrendünkből, a káros szenvedélyek felszámolása, a dohányzás, az alkoholfogyasztás mellőzése, a rendszeres testmozgás napi rutinba illesztése, és persze a stresszkezelés, minden mértékben. Vizsgálati eredmények igazolják ugyanis, hogy az életmódváltozás, szükség esetén természetesen gyógyszeres kezeléssel kombinálva, hatékonyan csökkentheti a magas vérnyomást, de a szívproblémák előfordulásának gyakoriságát is. A radikális életmódváltás első hallásra talán túl nehéz lépésnek tűnik, az Oxigen Medical Központ szakértői azonban hatékony segítséget nyújtanak az első lépésekhez. Állapotfelméréssel, tanácsadással támogatják a pácienseket, és a betegség típusától, mértékétől függően ajánlanak kezelési módokat, melyek közt megtaláljuk a mozgás- és táncterápiát, a szauna- és wellnessterápiát, de a pszichés tanácsadást is.

A pajzsmirigybetegség 8 tünetehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111018-a-pajzsmirigy-betegseg-9-tunete.htmlMutasd a biológiai korod! Herczeg Zoli még csak 24http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111014-mutasd-a-biologiai-korod-herczeg-zoli-meg-csak-24.htmlAmitől a nők szerelmesek, a férfiak pedig szexfüggők lesznekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110901-oxitocin-a-hormon-amitol-a-nok-szerelmesek-a-ferfiak-szexfuggok.htmlFérjhez ment a világ leggazdagabb hercegnője - videóhttp://www.life.hu/szeress/20111007-ferjhez-ment-a-85-eves-alba-hercegno.htmlEgészségre veszélyes szépségtrükkökhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111006-egeszsegre-veszelyes-szepsegtrukkok.html9 helyzet, amikor csak az alkohol segíthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111004-az-alkohol-jotekony-hatasai.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.