egészség látás pára
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is unod már, hogy állandóan homályos a szemüveged, és szeretnél a problémára egy kényelmes és igazán tartós megoldást? Az OPTIFOG tökéletes látásélményt, s így jobb közérzetet biztosít!

A pára életveszélyes is lehet

Világszerte majdnem minden második ember szemüveges, hazánkban a látáskorrekciót igénylők száma a lakosság 70%-át teszi ki, amelynek 40%-a állandóan szemüveget visel. A szem a legfontosabb érzékszervünk, és már kisebb mértékű romlása is negatívan befolyásolhatja a közérzetünket, vagy akadályozhat minket a mindennapi tevékenységek elvégzésében. A szemüveget viselők számára a párásodás rendkívül kellemetlen, ami különösen télen okoz gondot, hisz a hidegből meleg helyiségbe lépve a szokásnál is gyakrabban tapasztalják ezt a jelenséget. A szemüvegek párásodása nem csupán zavaró tényező főzésnél, sportoláskor, ám különösen veszélyes lehet életmentő és nagy precizitást igénylő munkavégzés esetén, pl. az orvosoknál egy műtétnél vagy a tűzoltóknál mentés közben.

Forrás: OPTIFOG
Forrás: OPTIFOG


Középpontban a szemüvegviselő


Az Essilor piacvezető a szemüveglencse gyártásában. A névhez olyan forradalmi feltalálások fűződnek, mint a világ első műanyag lencséje (Orma), a világ első multifokális lencséje (Varilux), illetve több mint 2600 bejegyzett szabadalom. Az Essilor az optikai piacon egyedülállóként a 25. helyen szerepel a Forbes magazin 2011. évi TOP 100-as leginnovatívabb cégek listáján, és folyamatosan kísérletezik, hogyan lehet a legjobb látásélményt nyújtó lencséket előállítani, amelyek segítségével nem csupán jobb közérzet érhető el, ám elkerülhető a további látásromlás is.

Új technológia párásodás ellen

Normál szemüveglencséknél speciális folyadékok használatával elkerülhető a párásodás, ám az ilyen jellegű spray-k sokszor ártanak a lencsének, mivel oldják a rajta lévő védő bevonatokat. Az Essilor olyan új generációs szemüveglencsét fejlesztett ki, ami a tiszta látásélmény mellett teljes páramentességet biztosít. Az OPTIFOG névre keresztelt lencse karcmentesítő rétegének legfelső bevonata egyenletes vízfilmmé alakítja át a lecsapódott páracseppeket, amelyek így már nem érzékelhetőek, illetve nem akadályoznak a tökéletes látásban. Az OPTIFOG szemüveglencsék ugyanakkor nem csupán a párát szüntetik meg, ám csökkentik a tükröződést, ellenállnak a különféle szennyeződésnek és taszítják a port.

Hogyan használd?

A használata rendkívül egyszerű: tisztítsd meg alaposan az OPTIFOG lencséket, rázd fel az aktiváláshoz szükséges folyadékot, majd cseppents egy-egy cseppet a lencsék mindkét oldalára. Ezután törölgesd meg finoman a lencsék felületét az Aktivátorhoz mellékelt mikroszálas kendővel, ám ügyelj arra, hogy a folyadék a lencse teljes felszínét beborítsa. A folyadékot a hosszantartó páramentesítő hatás megtartása és felújítása érdekében célszerű hetente egyszer használnod.

Bővebb információ: http://optifog.hu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.