K&H gyógyvarázs: Meseolvasó kisdoktorok látogatták meg a daganatos kisgyermekeket a Heim Pál kór

daganatos betegségek gyógyvarázs Heim Pál Gyermekkórház gyermekegészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A K&H gyógyvarázs program a budapesti Heim Pál Kórházban folytatta a meseolvasó kisdoktorok kezdeményezését. A rendezvényen a Budai Középiskola tanulói a közelgő karácsonyhoz köthető meséikkel szórakoztatták a beteg gyerekeket. A diákok a tél során két alkalommal látogatják meg a kórház gyermekosztályát, hogy meséljenek az ott gyógyuló kisgyerekeknek.

A K&H gyógyvarázs 2010 őszén indította el "meseolvasó kisdoktorok" szórakoztató programelemét, amelyben középiskolai osztályok az önkéntesség jegyében ellátogatnak egy közeli kórházba, hogy mesét olvassanak a beteg gyermekeknek.

LWp Kommunikáció
LWp Kommunikáció


2011 az önkéntesség éve, ezért a meseolvasás még aktuálisabb a közreműködő diákok, az iskolák számára. Mint minden önkéntes programnak, a meseolvasásnak is komoly nevelési és edukációs előnye van. Sok diák még egyáltalán nem tett semmit önként másokért, így a meseolvasó kisdoktorok programban való részvétel lehet az első alkalom. Az önkéntes program a középiskolások társadalmi szerepvállalását készítheti elő, hiszen ebben az életkorban inkább önmagukkal vannak elfoglalva a gyerekek, és jó hatással lehet rájuk, ha a figyelmük egy rövid időre azokra terelődik, akiknek az ő segítségükre van szükségük.

"A K&H gyógyvarázs indítása óta törekszünk arra, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassuk a magyar gyermekellátással foglalkozó intézményeket, hanem a kicsik lelki gyógyulásához is hozzájáruljunk. A meseolvasás nemcsak a betegek gyógyulását segíti, hanem a diákok számára is pozitív tapasztalat lehet. Átélhetik, hogy egy kis energia- és időráfordítással milyen hatalmas örömet képesek szerezni másoknak. A tavaly kísérleti jelleggel indított meseolvasó kisdoktorok program szép sikerei miatt úgy döntöttünk, hogy idén kibővítjük a meseolvasást, így ebben a tanévben tizenöt alkalommal, öt városba is elvisszük a kisdoktorokat. Örömmel tölt el, hogy most is szívvel-lélekkel készültek karácsonyi meséikkel a diákok a meseolvasásra. Ők is érezhetik ma, hogy a mesének fontos szerepe lehet a beteg gyerekek gyógyulásában" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Nem ez az első alkalom, hogy ebben az intézményben jár a K&H gyógyvarázs, hiszen 2008-ban a bank MasterCard bankkártyás programeleme jóvoltából több mint 3 millió forint műszertámogatásban részesült a kórház. Ugyanebben az évben az 1 és 2 forintosok gyűjtéséből származó 13 690 000 Ft-os összeget ajánlott fel a Heim Pál Gyermekkórház javára. 2004-ben és 2005-ben a K&H gyógyvarázs szórakoztató mesejáték programokkal látogatott el a kórházba, 2009-ben könyveket és játékokat vitt, 2010-ben pedig a meseolvasó program egyik első eseményét szervezte meg az intézményben. Ezeken kívül a tavalyi évben a kórház egy rendkívüli, 2 500 000 Ft-os gyorssegélyben is részesült.

LWp Kommunikáció
LWp Kommunikáció


"Nagyon örülök, hogy ma a program szervezésében a Budai Középiskola diákjai eljöttek hozzánk mesét olvasni. Ezek a foglalkozások a mi munkánkat is segítik, hiszen a kicsik gyógyulásához nagymértékben hozzájárul, ha a lehetőségekhez képest örömtelivé tesszük számukra az itt töltött időt. Rendkívül értékesnek tartom és megköszönöm a diákok önkéntes munkáját, amire most a szeretet ünnepének közeledtével talán még inkább szüksége van minden kisgyermeknek. Remélem, pozitív élményekkel gazdagodnak és máskor is visszatérnek mesélni" - mondta Buncsik Ildikó, a Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház PR-referense.

"Nagyon jó érzés itt lenni ma és látni a jólelkű diáksereg segítségnyújtását, melyet én magam nagyra értékelek. Köszönöm a diákoknak, hogy bennük is megvan az erre való törekvés és örülök, hogy velük olvashattam ma a gyerekeknek. Máskor is eljövök, mert a gondoskodás, törődés mindig jólesik egy olyan csöppségnek, akinek a családtól távol kell töltenie a gyógyulás időszakát. Bízom benne, hogy a mai napon én is segíthettem nekik - hacsak egy rövid időre is - elfeledtetni a szomorúságot, amit ez okoz nekik" - mondta Barabás Évi, az RTL Klub műsorvezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.