daganatos betegségek könyv gondoskodás gyermekegészség kemoterápia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"A nevem Charlie Williams. Azt mondták, hogy meg fogok halni, de én mégis élni fogok" - ezekkel a szavakkal kezdte inspiráló memoárját a 12 éves kisfiú. Charlie szerette volna megosztani tapasztalatait a világgal, hogy mások is erőt meríthessenek belőle.


"A szülők néha igazságtalannak tűnnek, mikor nem engednek meg valamit, pedig legtöbbször csak minket akarnak megóvni, és mindig csak a mi érdekünket tartják szem előtt"


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Thinkstock
Thinkstock


"A szülők állandóan gondoskodnak rólunk, ételt és ruhákat adnak, otthont biztosítanak, de legfőképpen segítenek, hogy ha baj van. Anya és apa a legnehezebb időszakban is minden nap az ágyam szélén ültek, fogták a kezem és erőt adtak, mikor úgy éreztem, hogy már nem bírom tovább" - írja a szülői gondoskodással kapcsolatos érzéseit és gondolatait Charlie. "Most egy igazi ráktúlélő szavait olvashatjátok, aki azt reméli, hogy a története egy kicsit sokkolni fog, amitől mindenki elgondolkodik a saját életén."

Charlie anyukája, az 52 éves Beverly nagyon büszke a kisfiára, aki korához képest rendkívül éretten gondolkodik. "Úgy éreztem, hogy ezt az inspiráló levelet másokkal is muszáj megosztani, sokan erőt meríthetnek a kisfiam szavaiból" - mondta Beverly, ezért elküldte Charlie levelét a körzeti újság szerkesztőségébe. A megjelenést követően sok környékbeli ember kereste fel a Williams családot, akik elmondták, mennyire megérintette őket a fiú írása.

Charlie szerencsére már túl van a betegség nehezén és a rákos daganat teljesen eltűnt, de egy darabig még növekedési hormonokat kell szednie, ugyanis a kemoterápiás kezelés következtében megsérült a fiú agyalapi mirigye. Charlie elmondása szerint egy nap majd egy teljes könyvet szeretne írni a rákkal kapcsolatos érzéseiről.

Tipp! Gyerekmunkások szerte a világban. Kattints a galériáért!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.