fehérvérsejtek csontvelő mielodiszplázia őssejt őssejt-beültetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilvia erős asszony. A háromgyermekes édesanya nem vesztette el a hitét akkor sem, amikor kiderült, nagyon komoly betegségben szenved. A műtét akár az életébe is kerülhet, ő azonban csak arra gondol, hogy ősszel majd a hintaágyban üldögél boldogan a családja körében.

Simon Szilvia férjezett, háromgyermekes családanya. A kölesdi asszony jelenleg táppénzen van, egy éve nem dolgozik. 2010 szeptemberében a vércukorszintméréskor nagyon magas értékeket kapott. Az orvosok rájöttek, hogy gond van Szilvia fehérvérsejtjeinek a számával. Kiderült, az asszony mielodiszpláziában szenved, ami azt jelenti, hogy a csontvelő nem termel vérsejteket. A betegségre az egyetlen megoldás az őssejtbeültetés - a donort csak egy hónapja találták meg Németországban. A 38 éves Szilvia előtt kemény küzdelem áll még, de gyermekei és férje is kitartanak mellette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.