Ínycsiklandozó receptek - Ezekkel fogtok jóízűen fogyni!

Buday Péter étrend receptek Ez Zsír! fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már több mint 600 tonna leadandó kilónk van, úgyhogy elkezdünk titeket beavatni abba, hogy milyen ételekkel fogunk küzdeni ez ellen a tömérdeknyi kiló ellen. A programunkról már sok mindent tudtok, például, hogy 6-féle fogyókúrás étrend közül válogathattok majd. Most pedig táruljon elétek 3 recept: egy a menedzsereknek, egy a kismamáknak és egy Buday Péter sztárszakács rajongóinak - ez utóbbit megnézhetitek videón is a webszakács oldalán!

BUDAY PÉTER KONYHÁJÁBÓL


Friss zöldségekkel töltött csirkemell velouté mártásban

Hozzávalók 4 főre:










Itt megnézheted videón is!

Elkészítése:

Először a csirkemellfilét töltöm meg. A julienne-re vágott zöldségeket - zeller, sárgarépa, póréhagyma - beleteszem egy keverőtábla. Megsózom, kevés vágott mentával és egy kevés bazsalikommal fűszerezem, végül összekeverem.

Előkészítem a csirkét. A csirkemell belső oldaláról leveszem a nyelvét/szívét. Egyetemes késsel vagy csontozókéssel először hosszában, a csirkemell vastagságának kétharmadáig bevágom. Ezután a hosszanti vágást oldalirányban kinyitom, így kialakul egy nagyobb "zseb".

Megsózom és ebbe a zsebbe helyezem be az ízesített zöldséget. Rögzítem fogpiszkálóval. Egy serpenyőben kevés zsiradékon, közepes hőfokon a töltött oldalán kezdem sütni. 2-3 percnyi sütés után átfordítom, kihúzom belőle a fogpiszkálót - így sütés közben kinyílik a hús. Lefedem és takarékra visszaveszem a lángot. 7-8 percnyi sütés után elkészül a csirke. Kiveszem a serpenyőből a csirkemellet - és ha maradt az edényben, akkor a kicsit odasült zöldségdarabokat is.
Velouté mártás: Világos vajas rántást készítek a serpenyőben. Vajat olvasztok, majd lisztet szórok bele. Fakanállal folyamatosan keverem, hogy ne égjen oda. 1-1,5 perc után beleöntök annyi alaplevet, hogy mártás sűrűségűvé váljon. Forralás és folyamatos keverés közben csomómentesre forralom.

Ennél az ételnél a sülő zsiradékhoz, amikor már kivettem a megsült csirkemellet, adok még vajat, abból készül el a rántás, és csirkehúsalaplével öntöm fel. Tálaláskor a töltött csirkemellet a tányérra teszem. A mártást úgy adagolom, hogy belefolyjon a csirke belsejében levő zöldséghez. Köretként burgonyapürét kínálok.

KISMAMÁKNAK


Sajtos cukkinifőzelék


Tápanyagtartalma: energia: 288,8 kcal; fehérje:18,6 g; zsír: 10,2 g; szénhidrát: 30,2 g

Hozzávalók 1 főre:

• 25 dkg cukkini
• 3 dkg sovány sajt
• 1,5 dl tej (1,5%-os)
• 1 csapott kiskanál olívaolaj
• 1 közepes evőkanál Graham-liszt
• só
• szerecsendió
• friss bazsalikom
• oregánó

Thinkstock
Thinkstock

Elkészítése:
A cukkinit alaposan megmossuk és héjával együtt kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. Teflonbevonatú edényben a kevés olajon hirtelen átpirítjuk. Fedővel lefedve pár percig pároljuk a saját levében. Közben ízesítjük oregánóval, sóval, szerecsendióval. Ezt követően a liszttel meghintjük, újra átpirítjuk, és hideg tejjel felöntve csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, amivel még egyszer lazán átkeverjük. Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.

MENEDZSEREKNEK


Tavaszi színes csirkés egytál

Tápanyagtartalma: energia: 524 kcal; fehérje: 39,9 g; zsír: 18,2 g; szénhidrát: 53 g

Hozzávalók 1 főre:

• 12 dkg csirkemell
• 6 dkg bulgur
• 3 dkg piros kaliforniai paprika
• 3 dkg padlizsán
• 2 dkg póréhagyma
• 0,5 dl főzőtejszín (15% zsírtartalmú)
• 2 csapott kiskanál olaj
• só
• friss rozmaring
• fehérbors
• petrezselyemzöld

Thinkstock
Thinkstock

Elkészítése:
A bulgurt (magas rosttartalmú búzatöret, mely a barnarizsnek egy ízletesebb, könnyebben elkészíthető alternatívája lehet) megmossuk, lecsepegtetjük, az olaj felén átpirítjuk, majd a bulgur mennyiségének megfelelő, kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, ízesítjük sóval és a megmosott, felaprított petrezselyemzöld felével. Fedő alatt kis lángon, vagy forró sütőben pároljuk. Az olajon megpirítjuk a felcsíkozott csirkemellet, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, ízesítjük sóval, fehérborssal, rozmaringgal, majd fedő alatt készre pároljuk, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, majd hozzákeverjük a bulgurhoz. A friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.




A fejünkbe vettük, hogy lefogyasztjuk az országot!

Te hány kilótól szeretnél megszabadulni 3 hónap alatt?



Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!





Kismama, kamasz, menedzser - Rád szabjuk a diétát!http://www.life.hu/gyogyulj/20120309-ez-zsir-etrendek-kismama-kamasz-menedzser-rad-szabjuk-a.htmlTorna túlsúlyosaknak - ezek a legjobb zsírégető mozgásformákhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120313-torna-tulsulyosaknak-ezek-a-legjobb-zsiregeto-mozgasformak.htmlNehezen jön össze a baba? A túlsúly is okozhatja!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120313-nehezen-jon-ossze-a-baba-a-tulsuly-is-okozhatja.htmlSikertörténet: "Könnyek között üvöltöttem, hogy igenis le tudok fogyni!"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120313-sikertortenet-3-honap-alatt-majdnem-30-kilot-fogyott-niki.html"Megőrülök a sajtokért, de nem bírja a gyomrom" - Így lúgosít Szabó Győzőhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120313-megorulok-a-sajtokert-de-nem-birja-a-gyomrom-igy.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.