Születés vér vérátömlesztés hemoglobin Nagy Britannia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A most féléves Olivia Norton csodával határos módon életben maradt, miután vér nélkül jött a világra. Az újszülött baba bőre hófehér volt, mivel olyan alacsony volt a hemoglobinszint a vérében, hogy az gyakorlatilag nem is minősült vérnek.


"Olivia az első gyerekem, ezért nem is igazán tudtam, hogy mire kell számítanom, de biztos voltam benne, hogy a hófehér bőr nem nevezhető egészségesnek. A szülés körül amúgy is felléptek bizonyos komplikációk, nagyon meg voltam rémülve és teljesen tanácstalan voltam. Aztán az orvosok megnyugtattak, és Olivia bőre fokozatosan rózsaszínre váltott a vérátömlesztésnek köszönhetően" - mesélte Louise.

Northfoto
Northfoto

Az essexi Withamban élő Louise és párja, a 36 éves Paul Norton először akkor kezdtek el gyanakodni, hogy valami probléma lehet a születendő gyerekükkel, amikor észrevették, hogy a baba három napon keresztül egyáltalán nem rugdosott. Ekkor a szülők bementek a chelmsfordi Broomfield kórházba felülvizsgálatra, ahol a 15 percig tartó ultrahangos vizsgálat során sem érzékeltek semmiféle mozgást, ezért az orvosok azonnali sürgősségi császármetszést rendeltek el.

Olivia a kiírt időponthoz képest hat héttel korábban, szeptember 11-én, 2300 grammal jött a világra veszélyesen alacsony pulzussal. Az újszülött vérében a hemoglobin szintje a normális 18 helyett mindössze 3 volt, ami alapján a vért nem is lehetett vérnek minősíteni. A hemoglobin az a fehérje, amely megadja az egészséges vér vörös színét, és rendkívül fontos szerepet játszik a friss oxigén szállításában.

Oliviát a szülést követően még két hétig inkubátorban tartották, ez idő alatt két teljes vérátömlesztést végeztek el rajta. "Óriási csoda, hogy életben tudott maradni a kisbaba, soha nem láttam ilyen alacsony hemoglobinszintet a húszéves praxisom alatt" - nyilatkozta a The Sun újságírójának Sharon Pilgrim, a Broomfield kórház szülésznője.

Tipp! Vicces és meghökkentő képek a népszerű elnökről. Kattints a galériáért!





Amikor sír a rajz - Szexuálisan bántalmazott gyermekek rajzaihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120514-amikor-sir-a-rajz-szexualisan-bantalmazott-gyermekek-rajzai.html"Gyerekkoromban infúziós állványokat és tűket rajzolgattam" - interjú Tarány Tamássalhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120511-gyerekkoromban-infuzios-allvanyokat-es-tuket-rajzolgattam-interju-tarany-tamassal.htmlNaponta 20 ezer kalóriát evett a világ legkövérebb emberehttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120508-naponta-20-ezer-kaloriat-evett-a-vilag-legkoverebb-embere.htmlAkik korábban meg sem születhettek - csecsemők 450 grammalhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120510-akik-korabban-meg-sem-szulethettek-csecsemok-450-grammal.htmlY diagnózis: "Ez itt a csöves Deák, a szar az itt köt ki" (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/20120509-y-diagnozis-1-adas-alkoholizmus.htmlMauritánia - egy ország, ahol minél hájasabb egy nő, annál kívánatosabbhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120507-mauritania-ahol-a-vekony-lanyokkal-szoba-sem-allnak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.