Beyoncé körte alakja egészségesebb, mint Catherine Zeta-Jones alma formája

zsír alak alma hízás egészség testzsír körte
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új brit kutatás eredményei szerint a nagyobb fenekű, úgynevezett körte formájú nők általánosságban egészségesebbek, mint az alma formájú társaik, akik kisebb fenékkel, de nagyobb derékbőséggel rendelkeznek.


Igaz, az új modell nem tesz különbséget a testzsír és az izom között, ezért a számítások alapján bizonyos izmos sportolók akár túlsúlyosnak is számíthatnak. Kate Winslet, Jennifer Lopez vagy éppen Beyoncé közismert körte alakja lehet tehát az új ideál - Catherine Zeta-Jones vagy Elizabeth Hurley alma formáival ellentétben.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az egyik alternatív egészségmérési formula a derékbőséget veszi alapul, mivel ismeretes, hogy a deréktájon és a hason lerakódott zsírréteg a legveszélyesebb. Nemcsak azért, mert a hasi zsír több veszélyes kemikáliát tartalmaz, hanem mert fizikailag közelebb van a létfontosságú belső szervekhez, mint például a fenéken vagy a combokon lerakódott zsírpárnák. Azonban ez a mérési modell sem hibátlan, mivel a BMI-vel szemben nem veszi figyelembe a testmagasságot, ezért dr. Ashwell szerint az ideális megoldás az lenne, ha a derékbőséget a testmagassággal is összehasonlítanák.

A kutatás során összesen 31 tanulmány adatait elemezték, melyekben mintegy 300 000 férfi és nő vett részt a világ minden tájáról. "Alapszabályként lefektethetjük, hogy arra érdemes figyelni, hogy a derékbőségünk ne haladja meg a teljes testmagasságunk felét. Tehát például egy 160 cm magas nő ügyeljen arra, hogy derékbősége ne lépje túl a 80 centit, míg egy 180 cm magas férfinek arra kell ügyelni, hogy derékbősége 90 centi alatt maradjon" - nyilatkozta dr. Ashwell az Európai Elhízás Konferencián Lyonban.

Tipp! Eszméletlenül szexi férfifenekek! Kattints a képekért!




Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.