Meghalt Ernest Borgnine Oscar-díjas amerikai színész

Oscar-díj halál A piszkos tizenkettő színész Ernest Borgnine
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 95 éves korában vasárnap elhunyt Ernest Borgnine Oscar-díjas amerikai filmszínészt a hazai nézők leginkább A most és mindörökké, A piszkos tizenkettő háborús filmdrámákból, vagy az 1980-ban készült Szuperzsaru című filmből ismerhetnek, amelyben Terence Hill-el szerepeltek együtt.

Borgnine, aki mindig elszánt megjelenése miatt rendszerint "keményfiúkat" alakított, 1955-ben mégis a Marty című film szerelmes hentesének alakításáért kapta meg a legjobb színésznek járó Oscart.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az idős színész vasárnap (helyi idő szerint) kora délután családja körében hunyt el a Los Angeles-i Cedar-Sinai kórházi központban, ahová a múlt héten egészségügyi felülvizsgálatra vonult be. Ernest Borgnine három hete még tucatnyi más Oscar-díjas színésszel együtt ott volt a százéves Paramount filmstúdió centenáriumi ünnepségén, s szerepelt a stúdió "családi fotóján", amelyen 116 színész és rendező látható.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.