Anyajegynek nézték a kisbaba daganatát - Olyan nagyra nőtt, hogy le kellett vágni a fülét

betegség Születés kisbaba daganat fül anyajegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 32 éves angol nő kislánya lila folttal az arcán született, amely egy hónapon belül háromszorosára nőtt. Húsz orvos állított föl téves diagnózist, mire kiderült: egy ritka szarkómáról van szó, s el kell távolítani a gyermek bal fülét.

Yvonne Bullnak azt mondták, nincs miért aggódnia a kis Isabel "anyajegye" miatt. A négyhónapos csecsemő jelenleg a fülamputáció után lábadozik, mivel a daganat rövid idő alatt beborította a hallószervét. Az édesanya többször is kórházba vitte a csemetét, miután a duzzanat növekedni és vérezni kezdett, de mindig anyajegyek méretének csökkentésére szolgáló gyógyszerhez kapott receptet. Végül egy másik londoni kórházban sikerült megállapítani a diagnózist, ám akkorra az agresszív rákfajta megtámadta a csontvelőt, így a csecsemőnek kemoterápián kellett átesnie.

"Születésekor apró szépséghibát említettek az orvosok. Amikor a kezembe adták, rettenetesen megijedtem, mert még sosem láttam ehhez foghatót. Azt hittem, életem egyik legboldogabb napja lesz negyedik gyermekem érkezése, de az óriási anyajegy beárnyékolta" - mesélte a kismama, aki a 34. héten négydimenziós ultrahangvizsgálaton esett át, és semmilyen rendellenességet nem találtak nála.

Northfoto
Northfoto

Isabelt március 1-jén, tervezett császármetszéssel segítették világra. Normális súllyal, 3,2 kilogrammal született, és az orvosok az egy órán belül elvégzett ultrahang nyomán egyszerű anyajegynek titulálták az arcán lévő elváltozást. Yvonne azonban ragaszkodott a további kivizsgáláshoz, így később MRI-re vitte kislányát a Southampton kórházba. "A doktor megesküdött az életére, hogy csak egy méretes anyajegyről van szó, és egy évig nem akar viszontlátni minket" - idézte föl a családanya, akinek kisbabáját szerencsére egy másik orvos is észrevette ugyanabban az intézményben, s a Great Ormond utcai kórházba irányította őket.

Április 19-ére kaptak időpontot, de a tumor hihetetlen sebességgel nőni kezdett. A Poole kórházban, ahol született, a hónap elején négy napig ápolták: propranolol tartalmú készítményt kapott, hogy csökkenjen az "anyajegy" mérete. Az elváltozás azonban hólyagossá vált, és április 16-án, fürdetés közben fölszakadt. Szülei rögtön a Poole kórházba vitték, ahol három napig maradt, majd mentő szállította a másik londoni intézménybe az előre megbeszélt időpontban. A biopszia nyomán kiderült, hogy szarkómáról van szó, így 29-én eltávolították a tumort, május 1-jén pedig megkezdődött a kemoterápia.

Yvonne és párja, Anthony Roch jogi lépéseket fontolgat az ügyben, ám most egyelőre gyermekük felépülése a legfontosabb számukra. "Döbbenetes, mennyi borzalmat élt át ilyen rövid idő alatt" - mondta az anyuka. A kórház, ahol a szülés zajlott, sajnálatát fejezte ki az esetet illetően, de nem kívánt bővebben nyilatkozni az ügyről.

Íme az öt felesleges testrészünkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120716-ot-felesleges-elcsokevenyesedett-testresz-feregnyulvany-farokcsont-mellbimbo-bolcsessegfog.htmlMegrázó videó: gyermekek, akik idősebbek, mint a szüleikhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120712-megrazo-video-a-korai-oregedes-szinromaban-szenvedo-gyermekekrol.htmlVeszélyes betegséget terjeszt a lepkeszúnyog - hazánkban is megjelenthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120713-pici-de-veszelyes-leishmaniasis-betegseget-terjeszt-a-lepkeszunyog.htmlBogi: "Ez nem egy halálos betegség, csak ijesztő"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120712-ewing-szarkomabol-gyogyult-fel-egy-kislany-laptopot-kapott-13.htmlSúlyosan elhízott gyerekeket vettek el szüleiktől Ausztráliábanhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120713-sulyosan-elhizott-gyerekeket-vettek-el-szuleiktol-ausztraliaban.htmlÚj Lady Gaga született - Fantasztikus hangja van a kislánynak!http://www.life.hu/szorakozz/20120712-uj-lady-gaga-szuletett-fantasztikus-hangja-van-a-kislanynak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.