Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy nő egy izzadásgáltó dezodortól

súlyos állapot Anglia égési sérülés izzadásgátló dezodor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 34 éves Stacey Robinson jogi lépéseket fontolgat, miután másodfokú égési sérüléseket szenvedett egy  izzadásgátló dezodor használatától.

A kelet-londoni Shoreditchben élő Stacey Robinson korábban soha nem volt érzékeny bőrű, de mikor első alkalommal kipróbált egy új típusú izzadásgátló dezodort, hirtelen erős, égető fájdalmat érzett a hónaljában. A nő azonnal lemosta a befújt területet, ennek ellenére az égető érzés nem múlt el.

Thinkstock
Thinkstock

Stacey ekkor kórházba ment, ahol a háziorvosa alaposan megvizsgálta a sérült bőrfelületet. "Az orvosom véleménye szerint valószínűleg allergiáról lehet szó. Mivel másodfokú kémiai égési sérülést szenvedtem a dezodortól, ezért felírt egy szteroidot tartalmazó krémet. A seb teljes gyógyulásáig ügyelnem kell rá, hogy ne fedjem be semmivel a sérülést" - nyilatkozta Stacey a The Sun újságírójának. "Majd' megőrültem a fájdalomtól, pedig korábban soha nem volt érzékeny a bőröm."

A mindössze 2 angol fontba kerülő sprayt gyártó céget a brit Reklám- és Hirdetésügyi Hatóság egy "félrevezető reklám" miatt idén márciusban már megbírságolta egy olyan termék reklámja miatt, amely azt állította magáról, hogy nem tartalmaz emberek által előállított kemikáliát.

"Értetlenül állunk a jelenség előtt, hogy éppen egy egészséges bőrt promotáló termék ilyen súlyos bőrsérülést tud okozni" - mondta Stacey Robinson ügyvédje, Jill Paterson. A gyártó cég szóvivője egy sajtóközleményben röviden annyit reagált, hogy minden panaszt komolyan vesznek, és az ügyet alaposan ki fogják vizsgálni.

"Élőlényt látok a szememben" - Lehetséges ez?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120725-homalyos-szemben-uszkalo-foltokrol-beszel-dr-ori-zsolt-szemesz-a.htmlImpotenciát és herezsugorodást okozhat egy kopaszodás elleni szerhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120723-kellemetlen-mellekhatas-impotenciat-es-herezsugorodast-okozhat-egy-kopaszodas-elleni-szer.htmlKülönleges betegségek: 7 kilogrammos daganat nőtt egy kislány arcára - Borzalmas videó (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120725-kulonleges-betegsegek-video-7-kilogrammos-daganat-nott-egy-kislany-arcara.htmlSzexi vagy sem? Ennyire kigyúrt hasat még nem láttatok!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20120725-szexi-vagy-sem-ennyire-kockas-hasat-meg-nem-lattatok-.htmlNaponta 12 000 kalóriát eszik Michael Phelps, hogy formában tartsa magáthttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120725-naponta-12-000-kaloriat-eszik-michael-phelps-olimpiai-bajnok-hogy.html"Az állásinterjún hülye tyúknak könyvelt el" - Így teljesítünk nagy nyomás alatthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120724-veszhelyzet-amikor-stressz-alatt-kell-teljesiteni.htmlÍme a legszexibb magyar lány - Palvin Barbara egy falatnyi fehérneműbenhttp://www.life.hu/legytrendi/20120725-ime-a-legszexibb-magyar-lany-palvin-barbara-egy-falatnyi.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.