Valóságshow-t indít a kétfejű sziámi ikerpár - egyiküket már el is jegyezték

ikrek családalapítás valóságshow fej párválasztás sziámi ikerpár genetikai betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Abigail és Brittany Hensel nyaktól lefelé egyetlen testen osztozik. A 22 éves ikerpárnak mindössze néhány napot jósoltak a szülészeten, ám ők nem adták föl. Teljes életet próbálnak élni, hiszen lediplomáztak, és most valóságshow-ban mutatják be mindennapjaikat a közönségnek.

Az Amerikai Egyesült Államokban élő lányok először 1996-ban léptek nyilvánosság elé Oprah Winfrey tévéműsorában, illetve a Life magazin címlapján is szerepeltek. Ezek után egy ideig távol maradtak a médiától, egészen addig, amíg bele nem egyeztek, hogy egy csatorna dokumentumsorozatot forgasson róluk.

Az "Abby és Brittany" című show augusztus 28-ától lesz látható a TLC csatorna műsorán. Rendkívüli, hogy a fiatal hölgyek eljutottak idáig, hiszen az orvosok születésük napján, 1990. március 7-én sajnálattal közölték szüleikkel, hogy az apróságok valószínűleg az éjszakát sem élik túl. Édesanyjuk, az ápolóként dolgozó Patty és apjuk, az asztalos Mike azonban a szakemberekkel együtt igyekezett mindent megtenni értük.

http://tlc.discovery.com/
http://tlc.discovery.com/

Bár Abby és Brittany nyaktól lefelé teljesen összenőtt - tehát gyakorlatilag olyan, mintha egy testhez két fej társulna -, valójában teljesen különböző s eltérő ízlésvilágú személyiségekről van szó. Abigail bátrabb, makacsabb, és narancslevet iszik a reggelihez, míg Brittany humorérzéke fáradhatatlan, és csak tejet hajlandó fogyasztani a nap kezdetén. Ennek ellenére tökéletes testi-lelki összhangban élnek, együtt képesek például zongorázni, illetve bowlingozni, röplabdázni, biciklizni, labdázni vagy úszni. A 16. születésnapjukon sikerrel vették a gépjárművezetői vizsga akadályait is. "Nem tudom, mi lenne, ha gyorshajtáson kapnák őket. Vajon mindkettejüket megbüntetnék, vagy csak Abby-t, mivel az ő lába érinti a gázpedált?" - töpreng az anyuka.

A Hensel ikrek tehát a történelem azon kevés, két koponyával és egy testtel született testvérpárjai közé tartoznak, akik nemhogy túlélték a gyerekkort, de törekednek a lehető legteljesebb felnőttlétre is. Ezt jelzi többek között, hogy öltözködésük is tükrözi egyéniségüket: direkt a számukra készíttetett felsőik, nadrágjaik és cipőik mindkét oldalon más-más színűek. A statisztikák szerint 40 000 ikerszülésből egynél fordul elő valamilyen összenövési rendellenesség, s közülük mindössze 1 százalék ünnepelheti meg az első születésnapját.

Abby és Brittany külön idegrendszerrel, viszont egy mellkasban négy tüdővel és két szívvel, valamint egy májjal, két gyomorral, két epehólyaggal, három vesével, egy bélrendszerrel, egy medencével, továbbá egy húgy- és ivarszerv-rendszerrel rendelkezik. Szüleik fontolóra sem vették a szétválasztó műtétet, mert féltek, hogy elveszíthetik valamelyiküket. A lányok a megfázásokat és két tüdőgyulladást leszámítva mindig jó egészségnek örvendtek, viszont több operáción is át kellett esniük. 12 esztendős korukban például eltávolítottak a mellkasukról egy harmadik, fejletlen kart.

"Amikor a többi gyerek megkérdezte tőlük, hogy miért van két fejük, válaszként megmondták: ők ketten vannak, egy-egy saját fejjel" - meséli Patty, aki büszke rá, hogy lányai baráti társaságukkal teljesen hétköznapi programokon is részt vesznek. A róluk szóló valóságshow azért is érdekes, mert Abby és Brittany évek során kiforrott rutinjai kívülállók számára különlegesnek hatnak: étkezésnél például egyiküknél van a kés, másikuknál a villa, s felváltva adják egymásnak a falatokat, de a különböző időpontokban jelentkező éhség és álmosság is kihívást jelent nekik.

A jövő nagy kérdése pedig, hogy mi lesz a párválasztással és a családalapítással. Brittanyt három évvel ezelőtt meg nem erősített források szerint eljegyezték, s az apuka biztos benne, hogy idővel mindkét csemetéje férjhez megy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.