Orvosi csoda született: Jobb oldalra nőtt a kislány szíve - mégis egészséges

rendellenesség vese tüdő kislány újszülött szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvosok azt hitték, Princess Tiiaana Majewskinek még arra sincs esélye, hogy élve szülessen. A terhességi ultrahang kimutatta: szíve a jobb oldalon növekszik, jobb tüdeje és bal veséje pedig hiányzik.

Princessnek mindössze egy a millióhoz volt az esélye az életre. Csöppnyi szíve és más szervei azonban kompenzálták a fejlődési rendellenességet édesanyja méhében. A kislány 2,7 kilogrammal született, a 39 hétre. Most 20 hetes, és olyan jól van, hogy a liverpooli Alder Hey Kórház kardiológusai szerint a jövőben nem lesz szüksége műtétre. Képet itt láthatsz a kislányról.

Thinkstock
Thinkstock

Szülei, a 19 esztendős Charley és Michael már haza is vitték őt warringtoni otthonukba. "A tüdeje és a veséje megfelelő méretűre nőtt ahhoz, hogy elvégezze a hiányzó szervek feladatát. Az orvosokat lenyűgözi a fejlődése. Ő tényleg egy igazi csoda" - nyilatkozta az anyuka.

"Nagyon jó hallani, hogy kitűnő a kislány állapota" - mondta warringtoni kórház szóvivője, ahol a baba született.

Ötéves kislányok kerültek kórházba súlyos anorexiával - Egyre fiatalabb korban kezdenek fogyókúrázni a gyerekekhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120806-fiatalkori-etkezesi-zavar-korai-egeszsegtelen-dietazas-a-fiatalok-kozott.htmlCsoda történt: a népszerű énekesnő hangjára ébredt fel egy 6 éves kislány a kómábólhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120823-jessie-j-rainbow-c-dalanak-hallatan-ebredt-fel-egy-autobalesetben.htmlHáromszor akkora a feje, mint egy felnőttnek - Nincs pénz a vízfejű kislány műtétjérehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120725-haromszor-akkora-a-feje-mint-egy-felnottnek-nincs-penz.htmlKülönleges betegségek: 7 kilogrammos daganat nőtt egy kislány arcára - Borzalmas videó (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120725-kulonleges-betegsegek-video-7-kilogrammos-daganat-nott-egy-kislany-arcara.htmlA lába előtt hevertek - Egy 13 éves kislány, aki fantasztikus hangjával mindenkit elbűvölthttp://www.life.hu/szorakozz/20120725-marina-a-13-eves-francia-kislany-aki-megnyert-egy-tehetsegkutatot.htmlÚj Lady Gaga született - Fantasztikus hangja van a kislánynak!http://www.life.hu/szorakozz/20120712-uj-lady-gaga-szuletett-fantasztikus-hangja-van-a-kislanynak.htmlA végzet asszonyától a rosszul táplált tízéves kislányig - Nőideálok a 20. századbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120530-a-vegzet-asszonyatol-a-rosszul-taplalt-tizeves-kislanyig-noidealok.htmlOlivia, a vér nélkül született kislányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120515-ver-nelkul-szuletett-olivia-egy-kislany-nagybritanniaban.htmlA kislány, aki felépült a 180 fokos gerincferdülésből - 10 cm-rel magasabb letthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120125-a-kislany-aki-felepult-a-180-fokos-gerincferdulesbol-10.htmlMajdnem megfojtotta kiterjedt anyajegye a kislánythttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120120-majdnem-megfojtotta-kiterjedt-anyajegye-a-kislanyt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.