Patrick Duffy: "Nehéz volt eljátszanom, hogy Bobby rákos, miközben Larry valóban küzdött ellene"

Larry Hagman daganatos betegségek Dallas leukémia színész rák Patrick Duffy torok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az újraindított Dallas sorozat főszereplői, a Bobbyt alakító Patrick Duffy és a Jockey-t megformáló Larry Hagman nehéz helyzetbe került, ugyanis míg Bobby a szerepe szerint lett rákos, addig Hagman a való életben küzdött meg a daganattal.

"Szörnyű nehéz volt eljátszanom azokat a jeleneteket, amelyekben a rákos megbetegedésemről volt szó, miközben végig tudtam, hogy Larry valóban a halálos kórral küzd" - nyilatkozta Patrick Duffy. "Én már Dallasban voltam, készültem a forgatásra, mikor váratlanul felhívott Larry, és közölte velem, hogy torokrákja van. Először alig akartam elhinni, teljesen ledöbbentem" - folytatta a Bobbyt alakító színész.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

"Iszonyú nehéz végignézni, hogy a legjobb barátod milyen szenvedéseken megy keresztül. A forgatás ideje alatt Larry állandóan kemoterápiára és sugárkezelésre járt, miközben nekem a kamerák előtt kellett ugyanezt eljátszanom. Rendkívül fonák helyzet volt, nem is értem, hogyan bírta végigcsinálni" - mondta Duffy.

2003-ban Patrick Duffy arcán nőtt egy kisebb rákos daganat, de a sikeres eltávolító műtétet követően nem maradtak hegek, és a most 63 éves szinte ugyanolyan jóképű, mint a nyolcvanas évek szívtipró Bobbyja.

Bobby szerint ha Larry Hagman a betegsége ellenére nem tudta volna végigcsinálni a forgatást, akkor nem született volna meg az új Dallas. "Nem hiszem, hogy a rajongók elfogadták volna a Dallast Jockey nélkül, és valószínűleg sem én, sem a Samanthát alakító Linda Gray nem vállaltuk volna a filmezést" - mondta Duffy.

A terápia szerencsére jól sikerült, Larry Hagman felépült a betegségből, és újult erővel vághat bele a Dallas folytatásának második szezonjának forgatásába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.