Nem ismer lehetetlent - Síel, szörfözik, ejtőernyőzik a lábak nélküli Love tizedes

személyiség veterán akna (katonai) pozitív katona láb amputálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 22 éves Todd Love tizedes, az amerikai hadsereg veterán katonája 2010-ben egy afganisztáni bevetés során mindkét lábát és egyik karját elveszítette. Love az önsajnálat helyett társaival együtt benevezett egy 17 kilométeres akadályversenyre, melyet a sérült és elhunyt amerikai katonák tiszteletére rendeztek.

Az óriási kitartást és erőnléti szintet igénylő akadályversenyt a résztvevők egymást közt csak "szörnyetegként" emlegetik, és a körülbelül 17 kilométeres sáros, köves terepet összesen 75 akadály nehezíti. A virginiai Leesburgben megrendezett extrém emlékversenyre Love tizedes nyolc másik bajtársával együtt nevezett be, a számos induló között ők alkották az X-T.R.E.M.E. csapatot.

www.facebook.com/TEAMXTREMERUNNING
www.facebook.com/TEAMXTREMERUNNING

Love két évvel ezelőtt egy taposóaknára lépett, a robbanás ereje leszakította mindkét lábát és a fél karját. A veterán katona teljes testsúlya az amputált végtagok nélkül mindössze 45 kilogramm, és ráadásul a verseny idején végig védőszemüveget és légszűrő készüléket viselt, ami akár 30 százalékkal is megnehezítette Love légzését.

www.facebook.com/Pray-for-CPL-Todd-Love-HIS-Story
www.facebook.com/Pray-for-CPL-Todd-Love-HIS-Story

"A gázmaszkokban eltöltött néhány óráig tartó szenvedés össze sem hasonlítható az évekig tartó szolgálat nehézségeivel, amivel nap mint nap meg kell küzdeniük a bajtársainknak" - nyilatkozta a Daily Mail-nek Jeremy Soles, az X-T.R.E.M.E. csapat kapitánya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.