Michael Jackson fia örökölte apja betegségét? Feltűnően fehéredik a bőre

bőrbetegség Michael Jackson bőrszín pigmenthiány gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pop királyaként ismert Michael Jackson életében mindig azt hangoztatta, hogy rejtélyes kifehéredését egy ritka bőrbetegség, a vitiligo okozta, és elképzelhető, hogy Jackson legidősebb fia, Prince Michael ugyanebben a bőrbetegségben szenved.

A lesifotósok által nemrégen készült fotón jól kivehető, hogy Jackson legnagyobb fia, a 15 éves Prince Michael hónalja körül egy tenyérnyi teljesen fehér folt látható, amiből arra is következtethetünk, hogy apjához hasonlóan az ő esetében is a vitiligo okozhatja a bőr kifehéredését.

Northfoto
Northfoto

A vitiligo, más néven pigmenthiány vagy foltos festékhiány örökletes betegség, a világ lakosságának körülbelül 1-2 százalékát érinti. A bőr festékhiányával járó betegség nem fertőző és jelenleg nem gyógyítható. A betegség pontos oka egyelőre ismeretlen, ezzel kapcsolatban csak feltételezések vannak. Kezelési módszerek léteznek, melyek esetleg segíthetnek csökkenteni vagy megszüntetni a pigmenthiányt, egyes esetekben azonban semmilyen kezelési módszer nem javít a beteg állapotán.

A vitiligo során a bőr foltokban veszíti el eredeti barnaságát, s ezeken a helyeken teljesen pigmentmentes, fehérnek tűnő bőr marad. E fehér foltok bármely életkorban jelentkezhetnek, sőt előfordul, hogy valaki ilyen foltokkal születik.

Sokan azt feltételezték, hogy Michael Jackson szándékosan fehéríttette ki a bőrét, de a popsztár ezt a hiresztelést egész életében cáfolta. Eltérő bőrszínárnyalatuk miatt sokan azt is kétkedve fogadták, hogy Prince Michael valóban Michael Jackson fia, de a Globe című amerikai bulvárlap újságírói szerint a 13 éves fiú pigmentfoltjáról készült fotó minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy Michael Jackson volt a fiú vér szerinti apja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.