Agydaganat miatt halt meg egy 6 éves kislány - Justin Bieber feleségének tartotta magát

agydaganat rajongó daganatos beteg Justin Bieber kislány rák (betegség) meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt az a 6 esztendős, ritka agydaganatban szenvedő amerikai kislány, aki annyira rajongott Justin Bieberért, hogy a kedvéért az őt kezelő bostoni kórház orvosai és nővérei jelképes esküvőt is szerveztek.

A magát Mrs. Biebernek nevező Avalanna Routh családja Twitter-üzenetben jelentette be, hogy a kislány szerda reggel meghalt.

A jelképes esküvőn Avalanna sárga, zöld és bíbor színű virágokból álló csokrot tartott, és pólóján egy felirat hirdette: "Jövendőbeli Mrs. Bieber". A kanadai énekes sztárt a portréja képviselte a menyegzőn.

A megható esemény nyomán közösségi médiakampány bontakozott ki, amelynek eredményeképp Avalanna New Yorkban végül találkozhatott Bieberrel. A zenész a pár órás találkozóról mikroblog-bejegyzésben számolt be. Mint írta, Avalanna "bámulatra méltó volt", és úgy érzi, nagy ösztönzést kapott tőle.

www.twitter.com
www.twitter.com

A kislány haláláról Bieber gyászoló sorokkal emlékezett meg Twitterén: "Most kaptam a lehető legrosszabb hírt. Elment az általam ismert legnagyobb lelkek egyike. Kérem, imádkozzatok a családjáért és érte".

Avalanna az agytumor egy ritka fajtájában - atípusos teratoid/rhabdoid tumorban (ATRT) - szenvedett, amelyet 18 hónapos korában diagnosztizáltak nála. Kezdetben javult az állapota a kezelésektől, később azonban már nem reagált azokra, és végül otthonában, Merrimacban hunyt el.

www.twitter.com
www.twitter.com

"Rendkívül bátor kicsi lány volt, aki méltósággal és elhivatottsággal élte az életét. Azzal, hogy nagylelkűen megosztotta történetét másokkal, segített felhívni a világ figyelmét erre a ritka agytumorra, és azt is nyomatékosította, hogy nagyobb erőfeszítéseket kell tenni ennek a rákfajtának a kutatására" - fogalmazott a gyermeket kezelő kórházhoz kapcsolódó Dana-Faber Rákkutató Intézet közleménye.

Az Egyesült Államokban ennek a központi idegrendszert, a vesét és a májat is megtámadó, agresszív tumornak évente harminc új esetét diagnosztizálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.