Súlyos allergiában szenved a híres színésznő ötéves kisfia

mogyoró színésznő anafilaxiás sokk kisfiú dió allergia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A második Emmy-díját besöprő színésznő, Julie Bowen a gyerekkori allergia veszélyeire hívta fel a figyelmet, amikor az allergiaellenes kampány élére állt. A Modern család című vígjátéksorozat sztárja maga is érintett, mivel legidősebb fia kétéves kora óta súlyos allergiában szenved.

Julie Bowen nagyobbik fia, Oliver Phillips kétéves volt, mikor egy mogyoróvajas kenyér elfogyasztása után kiderült, hogy súlyosan allergiás. "Egyáltalán nem is gyanakodtunk, hogy bármiféle probléma lenne, mivel Oliver már korábban is evett mogyoróvajat, és látszólag semmi baja nem volt tőle" - emlékezett vissza Bowen.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Aztán egyszer a mogyoróvaj hatására a kisfiú arca hirtelen feldagadt, és mellkasi fájdalom, légzési nehézség lépett fel. Oliver ajkai és nyelve óriásira dagadt, valamint szédülés és rosszullét környékezte. Ekkor éppen csak Oliver édesapja, Scott Phillips volt otthon, aki azonnal kórházba vitte a félájult kisfiút, ahol adrenalininjekciót adtak neki.

Az adrenalint sürgősségi esetekben adják a súlyos allergiás rohamok kezelésére, melyet többek között elsősorban a mogyoró, a dió, a kagyló, a méhcsípés, a különféle orvosságok vagy a latex anyaga válthat ki. Allergia, vagyis az abnormális immunreakció elvileg bármelyik gyereknél kialakulhat, de nagyobb a kialakulás valószínűsége, ha a családban másoknál is előfordul az allergia.

"Az allergiatudatossági kampány fő célkitűzése az ismeretterjesztés. Mi, szülők nem lehetünk minden percben a gyermekeink mellett, ezért azt szeretnénk elérni, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg az emberek az anafilaxiát és az egyéb súlyos allergiás megbetegedéseket" - nyilatkozta Julie Bowen.

Oliver ma már ötéves és a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően szerencsére viszonylag gyorsan felgyógyult, de a szülők azóta mindig tartanak maguknál egy adag adrenalint a biztonság kedvéért.

Különleges betegségek: Emberek, akik halottnak hiszik magukathttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120928-kulonleges-betegsegek-a-cotard-szindromas-emberek-halottnak-hiszik-magukat.htmlBrutálisan néz ki a világ legerősebb gyereke - Iskolás lett a mini izomkolosszushttp://www.life.hu/gyogyulj/20120930-giuliano-stroe-roman-kisfiu-a-vilag-legerosebb-gyereke-elkepeszto-teste.htmlÉlelmes emberek, akik furcsa betegségeikből húznak hasznothttp://www.life.hu/gyogyulj/20120925-betegseg-mint-megelhetesi-forras-vannak-akik-furcsa-betegsegeikbol-huznak-hasznot.htmlMicsoda kegyetlenség! Egy kisfiú arcán nyomta el cigarettáját egy járókelőhttp://www.life.hu/gyogyulj/20120928-egy-kisfiu-arcan-nyomta-el-cigarettajat-egy-jarokelo-notthingham-varosaban.htmlDr. Csernus: Ezek a pánikbetegség mögötti okokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120928-dr-csernus-imre-a-panikbetegseg-mogott-ikok-bizalmatlansag-iranyitas-felelem.htmlGalandférgek támadták meg a négygyermekes anya agyáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120925-parazitak-altal-terjesztett-neurociszticerkozis-fertozest-kapott-miutan-galandfergek-peteztek-az.htmlAgydaganat miatt halt meg egy 6 éves kislány - Justin Bieber feleségének tartotta magáthttp://www.life.hu/gyogyulj/20120927-elhunyt-a-magat-justin-bieber-enekes-felesegenek-tarto-6-eves.htmlTérdsérülése miatt lett tengerészből énekes Jay James Pictonhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120925-terdserulese-miatt-lett-tengereszbol-enekes-jay-james-picton.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.