Fotókiállítás, koncert és monodráma a hospice-ért

betegség monodráma fotókiállítás koncert gyógyulás rendezvény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Hospice Palliatív Egyesület 2012. október 12-én tartja rendezvényét a Hospice Világnap alkalmából, amellyel az életük végén járó betegekre, kínzó tüneteik enyhítésére, valamint az ezen a területen dolgozó szakemberek különleges, nehéz, de szép munkájára szeretné felhívni a nyilvánosság figyelmét.

A Hospice a súlyos betegségük végstádiumában lévő, elsősorban daganatos betegek humánus, összetett ellátását jelenti multidiszciplináris csoport segítségével. Az ellátás célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében.

Thinkstock
Thinkstock



A Magyar Hospice Palliatív Egyesület (MHPE) 1995-ben alakult azzal a céllal, hogy javítsa a legsúlyosabb állapotú, daganatos betegek életvégi ellátásának minőségét.

Az október 12-i nap programja:

- A Magyar Hospice Palliatív Egyesület által kiírt fotópályázat legjobb alkotásaiból összeállított Mit nyújtanak a pillanatok? című fotókiállítás megnyitása és kerekasztal-beszélgetés Szily Nóra vezetésével
- Hábetler András operaénekes és Szilassy Nelly zongoraművész koncertje
- Polcz Alaine: Asszony a fronton című monodrámája Béres Ilona előadásában

Mikor?
Hospice Világnap és Fotókiállítás
2012. október 12. péntek 16.30-18.30

Hol?
Helyszín: Rózsavölgyi Arts & Café
1052 Budapest, Szervita tér 5.

Eltávolítják a híres színésznő egészséges melleithttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121011-eltavolitjak-a-hires-szineszno-michelle-heaton-egeszseges-melleit.htmlEzt tedd, hogy túlélje a kicsi a lázgörcsöthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121012-mi-a-teendo-lazgorcs-eseten-a-kisgyerekeknel.html"Hiába könyörgök, nem engednek meghalni" - A vallásos szülők ragaszkodnak a lebénult lányuk életéhezhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121011-vallasos-szulei-nem-engedik-meghalni-a-lebenult-agyrakban-szenvedo-not.htmlAgyfaló amőbák 10 ember halálát okozták - A fertőzést túlélni szinte lehetetlenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121010-agyfalo-amobak-10-ember-halalat-okoztak-pakisztanban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.