Megtalálták azt a férfit, aki öngyilkosságba kergetett egy 15 éves lányt

öngyilkos zsarolás lány hackercsapat internet zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 15 éves Amanda Todd október 10-én öngyilkos lett, miután egy internetes videóban beszámolt róla, hogy egy ismeretlen férfi visszaélt a melleiről készített fényképpel, és azóta minden barátja elfordult tőle, az élete pedig valóságos pokollá változott.

Az Anonymous, a világ legnagyobb hackercsoportja megnevezte azt a férfit, aki korábban az interneten zaklatta azt a 15 éves kanadai lányt, aki végül az öngyilkosságba menekült az őt ért inzultusok miatt. A Vancouverben élő Amanda Todd október 10-én felakasztotta magát, miután három évvel ezelőtt egy ismeretlen férfi egy internetes csevegés során arra kérte, hogy húzza fel a ruháját, és mutassa meg neki a melleit. Egy évvel később a férfi bejelentkezett Amanda Facebook-oldalán, és a lány minden ismerősének szétküldte a melleiről készített fényképet, miután zsarolni kezdte a lányt.

A hackercsoport az internetes nyomozás során arra az eredményre jutott, hogy a zaklató egy 32 éves brit-columbiai férfi, de az illető nevét jogi okokból egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A kanadai rendőrség figyelmeztette az Anonymoust, hogy bűncselekményt követ el a nyomozással, és Amanda szülei sem biztosak benne, hogy a hackercsoport megbízható és pontos információkkal rendelkezik a gyanúsított személyével kapcsolatban, szerintük ugyanis egy Egyesült Államokban élő ember lehet az elkövető.

Amanda egy internetes videomegosztó portálon tette közzé történetét anélkül, hogy egyetlen szót is mondott volna, csak kis fehér papírokra felírt mondatokban mesélte el a megaláztatásait. A 7 perces felvételből kiderült, hogy egy évvel az első megkeresés után a férfi azzal zsarolta meg Amandát, hogy ha nem mutatja meg neki újra a melleit, akkor a tavalyi fényképet a lány összes Facebook-ismerősének elküldi. Mivel a lány nem engedett a zsarolásnak, a zaklató létrehozott egy Facebook-profilt a lány összes ismerősével, és profilképnek beállította az Amanda melleiről készült fotót.

Amanda története magyar felirattal:

Az osztálytársak és a barátok gúnyolódni kezdtek a lányon és elfordultak tőle. A teljes kirekesztés hatására Amanda inni és drogozni kezdett, és mély depresszióba zuhant. Az internetes felvételen a lány arról is beszámol, hogy számos alkalommal próbált már öngyilkosságot elkövetni. Valamivel később Amanda megismerkedett egy idősebb férfival, akinek azonban barátnője volt. Szakításuk után a férfi barátnője nyilvánosan megverte és megalázta Amandát, aminek hatására a lány újabb öngyilkosságot kísérelt meg.

Amanda képtelen volt feldolgozni az őt ért sorozatos megaláztatásokat, úgy érezte, nincs senkije, és nem tud senkitől segítséget kérni, végül 15 éves korában felakasztotta magát.

Az Anonymous hackercsoport üzenete Amanda zsarolójának:

11 évesen öngyilkos akart lenni - Most milliókat költ fogyasztó műtétekre a 17 éves fiúhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120629-milliokat-kolt-fogyaszto-mutetekre-egy-17-eves-fiu.htmlVeszélyben a női macskatulajdonosok: nagyobb valószínűséggel lehetnek öngyilkosokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120705-veszelyben-a-noi-macskatulajdonosok-nagyobb-valoszinuseggel-lehetnek-ongyilkosok.html"Öngyilkos akartam lenni a lágerben!" - Emberkísérletek a náci haláltáborokbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111217-ongyilkos-akartam-lenni-a-lagerben-emberkiserletek-a-naci-halaltaborokban.htmlAkár öngyilkos is lenne - Cliff Richard retteg az Alzheimer-kórtólhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111018-cliff-richard-es-novere-ongyilkosok-lennenek-ha-alzheimerkor-tamadna-meg.htmlAz öngyilkossági kísérlet módja utal a halál valószínűségérehttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/lelki-hatter/20101114-az-ongyilkossagi-kiserlet-modja-utal-a-halal-valoszinusegere.htmlSusan Boyle majdnem öngyilkos lett, mert csúfolták az iskolábanhttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/stressz/20101101-susan-boyle-majdnem-ongyilkos-lett-mert-csufoltak-az-iskolaban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.