betegség pajzsmirigy Király Linda család elhízás egészséges életmód énekesnő fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Király Linda nemcsak nagyszerű hangjával, de külsejével is felhívja magára a figyelmet. Az utóbbi időben a csinos énekesnő felszedett ugyan pár kilót, de emögött nem lustaság, hanem egy betegség áll.

Fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub

"Két éve kezdődtek a pajzsmirigyproblémáim, egy zűrös időszak után egyszer csak három hónap alatt hirtelen igencsak meghíztam, emellett fáradékony voltam, és alvászavaraim is voltak. A léböjtkúrától kezdve mindent kipróbáltam, de amikor fél év alatt sem mozdultak a kilók, akkor tudtam, hogy baj van. Elmentem orvoshoz, aki különböző vizsgálatokra küldött, így kiderült, hogy alulműködik a pajzsmirigyem. Az orvosok azt mondták, hogy genetikailag is hajlamos voltam a betegségre, de a stresszes időszaktól - kiderült Benjámin betegsége, menedzsmentet váltottam, költöztem egyszerre - előjött. Próbálkoztam a természetes gyógymódokkal is, de egy év alatt sem az akupunktúra, sem a homepátiás gyógymód nem hatott, így gyógyszert szedek. Egyénileg változó, ki hogyan gyógyul ki ebből a betegségből, van, akinek három hónap alatt sikerül, van, aki egy évig próbálkozik különböző gyógyszerekkel. Nálam most jött el az a pont, amikor csökkentek a tünetek, és úgy néz ki, megtaláltuk azt a gyógyszert, ami segít. De nem éltem meg katasztrófaként ezt a betegséget, a családomban anyukám és a testvérem is megküzdött a rákbetegséggel, és ők sem omlottak össze. Nálunk az az első, hogy megkeressük a betegség lelki okait, aztán pedig pozitívan hozzáállva az egészhez nekiállunk küzdeni, és nem fogjuk fel tragikusan a helyzetet."

Bár a gyógyszer már segít Linda állapotán, azért a rendszeres sport és a diéta is része az életének.

"Fontos, hogy megőrizzem az egészségem, és folyamatosan harcolok a plusz kilók ellen, így most hetente ötször edzek. Hol személyi edzővel konditeremben, hol inkább futni megyek, de nagyon szeretem a bokszot, a zumbát és a tánc alapú mozgásformákat, de a pilatest is, amire még Amerikában kattantam rá. Fontos számomra a változatosság, hogy ne unjak bele egyik fajta mozgásba sem, és a jó társaság is segít. A mozgás nemcsak a kilók miatt szükséges, hanem azért is, mert fontos számomra, hogy fitt legyek - akár a színpadon áll valaki, akár nem, kell, hogy jól érezze magát a bőrében."

Forrás: Király Linda
Forrás: Király Linda

Linda 10 éves korától túlsúlyos volt, de igazán nem Amerikában, hanem Magyarországon hízott meg. Diétával viszont szép eredményeket ér el a fogyásban is.

"Most napi ötször étkezem, és sosem eszem tele magam. Korábban a napi rohanás közben alig ettem, este viszont sokat, így át kellett szoktatnom magam a kisebb adagokra. A szénhidrát számomra életveszély, így csak délelőtt veszek magamhoz, akkor is zöldség vagy zabkorpa formájában. De 10 éves koromtól kezdve duci voltam, majd amikor 16 éves koromban Magyarországra költöztünk, elkezdtem még jobban hízni, nem tudtam ellenállni a csirkepörköltnek, és amúgy is feszült időszak volt, hiszen nem ismertem sem a nyelvet, sem a magyar kultúrát. A magyar ételeket viszont hamar megszerettem, és ez lett a vesztem.

Forrás: Király Linda
Forrás: Király Linda

Aztán persze 16 évesen a színpadra lépve szembesültem a kritikákkal, akkoriban egyszer egy fellépés után odajött hozzám egy modell, és azt mondta: de kár érted! Én csak néztem, hogy érti ezt, és erre a modell azt mondta, hogy pedig olyan szép arcod van, de kár érted! Azt gondolom, hogy nem szorulok senki sajnálatára, én nem vagyok modell, jól érzem így magam. Piszkafa alakú pedig sohasem szerettem volna lenni, nekem akkor tetszik egy nő, ha izmos, szexis, van feneke, van melle, nekem akkor is ilyen alakom volt, amikor később 52 kilóra fogytam. Ráadásul van egy szuper családom, illetve vőlegényem, akik minden nap elmondják, hogy mennyire szép vagyok."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.