petefészekrák elhízott daganatos betegségek műtét német rosszindulatú daganat tumor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban elhízottnak diagnosztizálták azt a 60 éves német nőt, akinek a testéből végül egy 28 kilós daganatot távolítottak el az orvosok.

A különösen nagy, borderline-tumornak nevezett daganat a nyugdíjas Irmtraud Eichler egyik petefészkén fejlődött ki. Az orvos először a hirtelen súlygyarapodás miatt csupán elhízottnak diagnosztizálta az asszonyt, majd elhízás elleni gyógyszerek és fogyókúrás program kombinációját írta elő neki. Miután azonban a fájdalmai erősödtek, az asszony lánya ragaszkodott egy második szakvéleményhez is. Ezután derült ki, hogy addigra már 60x50 centiméteresre nőtt a tumor, és kitöltötte az egész hasat a kismedencétől a bordakosárig.

Thinkstock
Thinkstock

A daganat nem volt ugyan jóindulatú, de agresszíven rosszindulatú sem. "Az orvoscsoport végül a hétórás műtét után eltávolította a tumort, valamint ki kellett venniük az asszony méhét, a petefészkeket és petevezetékeket, valamint a pajzsmirigyét is, amely szintén megnagyobbodott és összenyomta a légcsövet" - mondta el Paulina Wimberger, a klinika igazgatója.

Az asszony az operációval összesen 40 kilogrammot vesztett, amitől sokkal jobban érzi magát. Az orvosok szerint hamarosan már mankó nélkül is tud majd járni.

15 kilós tumort távolítottak el egy 2 éves kisfiú testébőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120706-15-kilos-tumort-tavolitottak-el-egy-2-eves-kisfiu-testebol.html"Nem szörny vagyok, hanem csak beteg!" - 7 óriási tumor fejlődött ki egy kínai asszony arcánhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120613-7-oriasi-tumor-fejlodott-ki-egy-kinai-asszony-arcan.htmlVérmérgezés és tumorok - ide vezethet havi 180 ezer forint ajakfeltöltéshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120517-vermergezes-es-tumorok-ide-vezethet-havi-180-ezer-forint.htmlÉletmentő köhögőroham: egy nő felöklendezte a tumorjáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120111-eletmento-kohogoroham-egy-no-feloklendezte-a-tumorjat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.