Perverz szexuális fantáziája miatt rúgtak ki egy kórházi nővért

könyv nővér haldokló kórház szexuális aktus páciens perverzió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Lancashire-ben élő 53 éves Kathleen Pugh "állítólag saját munkáján alapuló" szexuálisan túlfűtött hangvételű novelláskötetet adott ki, melyben leírta, miként közösült egy haldokló pácienssel, mielőtt megölte volna egy halálos injekcióval.

Az Arisztokrácia vagy nem és más történetek című novelláskötetét a nővérként dolgozó Kathleen Pugh a saját munkahelyén terjesztette a klinika dolgozói, páciensei és a látogatók között. Az egyik páciens, aki elolvasta a könyvet, teljesen elborzadt a történetektől, melyek valószínűleg a szerző saját munkatapasztalatain alapultak.

Thinkstock
Thinkstock

Kathleen Pugh - képet itt láthatsz róla - ellen fegyelmi eljárást indítottak és felfüggesztették a munkája alól, miután felettesei is elolvasták a könyvet a Pennine Egészségügyi Alapítványnál. "A novellák egy része egy körzeti nővérről szól, aki munkája során szexuális kapcsolatot létesít halálos beteg pácienseivel, majd meggyilkolja őket. A történet szereplőjének munkaköre teljesen megegyezik Kathleen Pugh munkájával, így mindenképpen felmerült a gyanú, hogy a novellák valós eseményeken alapulnak" - nyilatkozta Paul Pretty, a Kórházi Nővérek és Szülésznők Tanácsának munkatársa. A könyvet egyébként még 2010-ben jelentette meg az Author House kiadó.

"A könyvben megjelent történetek környezete kísértetiesen emlékeztetett a kórházunkra, és az egyik novellában használt halálos injekció is megegyezik azzal, amilyet Kathleen is alkalmazhatott munkája során" - mondta Susan Kearns, Pugh csoportvezetője. A nőt továbbá azzal is gyanúsítják, hogy munkahelyén, a Royal Oldham kórházban posztereken hirdette könyvét, és a kórház dolgozói és páciensei számára árusította novelláit.

Pugh a fegyelmi eljárás során minden vádat tagadott, és a londoni fegyelmi meghallgatásra már el sem ment. A nő állítása szerint a történetek a puszta képzelet szüleményei, nem saját tapasztalatok alapján írta a novellákat, és soha egyetlen alkalommal sem árusította azokat a munkahelyén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.