Szita Bence nevelőapja nekirontott fia gyilkosának

gyilkosság indulat gyilkos nevelőanya nevelőapa rendőr tragédia Szita Bence
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően éppen akkor vitték Kaposváron az orvosi rendelőbe múlt hétfőn P. Erikát, a 11 éves Szita Bence meggyilkolásával gyanúsított asszonyt, amikor a fiú nevelőapja, Gyöngyi Sándor ott járt. A férfi elvesztve önuralmát üvöltözött a nővel, és csak azért nem fért hozzá, mert a rendőrök lefogták.

Gyöngyi Sándor Bence halotti anyakönyvi kivonatának papírjait intézte, amikor meglátta a nőt. A nevelőapa elindult P. Erika felé, de a rendőrök észrevették, és a nő védelmében visszavitték őt a lépcsőházba, így elválasztva a korábbi élettársától. "Mellettük kellett elmennem. Hiába állták körbe a rendőrök, megláttam a haját. Rögtön tudtam, hogy ő az" - mondta el a Borsnak Bence nevelőapja. "Elborult az agyam, beszűkült a látásom, torkom szakadtából ordítottam, hogy 'szemét gyilkos k...a, megölted a fiamat!' Ha nincsenek ott a rendőrök, biztos, hogy megölöm."

Forrás: MTI/Varga György
Forrás: MTI/Varga György

Szita Bence temetésén: Gyöngyi Sándor (balra) segít a kisfiú féltestvérének
egy plüssjátékot bedobni a sírba

P. Erika nem szólt, lehajtott fejjel állt, míg az önuralmát elvesztett apát megfékezték a rendőrök - olvasható a Borson. Az asszony az eset másnapján tört meg és tett beismerő vallomást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.