Kar nőtt a háta közepére egy 11 éves kislánynak

ikrek kínai hát kislány ritka betegség összenövés kar magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kínai lánynak a háta közepén található kinövésben egy emberi mellkas és egy két ujjban végződő kar fejlődött ki. Az orvosok véleménye szerint a bizarr kinövések a lány ki nem fejlődött ikertestvérének testrészei.

Az orvosok alig találtak szavakat, mikor megpillantották a kórházba szállított lányt, akinek ha áta közepéből egy kar meredt ki, valamint egy mellkas mellbimbóval szintén kivehető volt - képet itt láthatsz a kislányról. A vizsgálatok során a kórház dolgozói megállapították, hogy a kinövés valójában a lány magzati korban fejlődésben megállt ikertestvérének félig kifejlődött testrészei. A további vizsgálatokból az is kiderült, hogy a látható testrészek között egy mellkas, egy váll, egy kar és két ujj is található - mondta Baogan Peng professzor, a pekingi Fegyveres Rendőri Erők kórházának munkatársa.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A BMJ Case Reports című orvosi szakfolyóiratban megjelent cikkében Peng professzor kifejtette, hogy az ehhez hasonló "magzat a magzatban" állapot egy rendkívül ritkán előforduló jelenség, nagyjából ötmillió szülésből egy esetben fordul elő hasonló. Az esetek körülbelül 80 százalékában a teljesen kifejlett magzat mellkasában szokott megjelenni a fejlődésben megállt ikertestvér, de olyan esetről is készültek orvosi jelentések, amikor a koponyában jelentek meg a félig kifejlődött testrészek. Azonban a mostani eset a legelső, amikor a páciens hátán találhatók az elhalt ikertestvér fejletlen testrészei, jegyezte meg a professzor.

A 11 éves kínai lány ráadásul diasztematomieliával született. Ez a veleszületett rendellenesség azt jelenti, hogy gerincvelő részlegesen szét van nyílva. A gerincspecialista Peng professzor beszámolója szerint az orvosok műtéti úton sikeresen eltávolították a parazita ikertestvért a lány testéből.

Láttad már? Benne vagyunk a tévében!

Magzat a magzatban: emberek, akik ikertestvérük részeit hordozzák magukbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120227-magzat-a-magzatban-emberek-akik-ikertestveruk-reszeit-hordozzak-magukban.html"Ez itt a feje, ez pedig a feneke!" - Most megértheted, mit lát az orvos a magzatból az ultrahangon!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120130-most-te-is-megertheted-mit-lat-az-orvos-a-magzatbol.htmlA magzat az utolsó pillanatban mentette meg az édesanyja életéthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111222-a-magzat-utolso-pillanatban-mentette-meg-az-edesanyja-eletet.htmlVideofelvétel készült egy 17 hetes magzat mosolygásárólhttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/terhesseg/20101014-videofelvetel-keszult-egy-17-hetes-magzat-mosolygasarol.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.