Speciális tejen kell élnie a népszerű énekesnőnek

tej tejcukor allergia Dannii Minogue laktózérzékenység énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 41 évesen is lenyűgöző szépségű ausztrál színész-énekesnő, Dannii Minogue egy új reklámkampány arca lett Nagy-Britanniában, ám ezúttal nem egy új parfümöt, de nem is egy elegáns ruhakollekciót, hanem egy speciális, genetikailag módosított tejet népszerűsít.

Talán kevesen tudják a népszerű énekesnőről, hogy laktóz-, vagyis tejcukorérzékenységben szenved, ami azt jelenti, hogy a tej hatására felpuffad, hasi és mellkasi fájdalmak jelentkezhetnek nála, vagy émelyegni kezd. A tejcukorérzékenység valódi népbetegséggé vált az utóbbi időkben, egyes becslések szerint a teljes népesség közel 20 százalékát érintheti a probléma.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Dannii Minogue által reklámozott termék valójában egy olyan speciális tej, amely előre kiválasztott, genetikailag módosított tehenekből származik. Ez a különleges tejtermék abban tér el a hagyományos tejtől, hogy a két legelterjedtebb tejfehérje (A1-es és A2-es kazein) közül csak az egyiket, az A2-es kazeint tartalmazza.

Az új termék literje nagyjából kétszer drágább, mint a hagyományos tej, de Dannii Minogue szerint amióta ezt a tejet fogyasztja, egy csapásra elmúltak a kellemetlen tünetek, melyeket a laktózintolerancia okozott. "A tejcukorérzékenységet az esetek túlnyomó többségében az A1-es kazein okozza, ezért előállítottunk egy olyan speciálisan kezelt tejet, amely csak A2-t tartalmaz" - nyilatkozta az Ausztráliában kifejlesztett A2 szóvivője.

Dr. Cathrine Collins, a londoni Szt. György kórház dietetikus szakértője szerint rendkívül fontos, hogy kisgyerekkorban elkezdjünk kis mennyiségben tejet fogyasztani, ugyanis a tejtermékek hatására a szervezet laktázt termel, ami segíti a tej megemésztését. A laktózintolerancia leküzdhető úgy is, hogy nagyon kis adagokban kezdünk tejet fogyasztani, és fokozatosan növeljük az adagot, viszont a tejallergia egy olyan súlyos immunreakció, ami ellen nem hatásos a fokozatos hozzászoktatás sem, véli dr. Collins.

Láttad már? Benne vagyunk a tévében!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.