rendelet alkohol LifeNight
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szilveszteri buli közeledtével igen aktuális az alkoholfogyasztás. Skóciában például odági fajult a társadalom és az alkohol viszonya, hogy a kormány úgy döntött, közbeavatkozik.

Skóciában egy, az év közepén bevezetett rendelet segítségével próbálnak megbirkózni az ország alkoholproblémájával: a statisztikák szerint évente 3000 ember hal meg a mértéktelen ivászat következtében. A kormány bízik benne, hogy a rendelet segítségével csökkenni fog ez a szám, és akár több százak életét menthetik meg.

Az új törvény szerint minden, az italban lévő alkoholegységnek kiszabott értéke van. Így minden alkohol minimumáras lesz, melyet a legolcsóbb italokért is meg kell fizetni. "Az olcsó alkoholnak is ára van" - jelentette ki a skót egészségügyi titkár. "Elérkezett az idő, hogy mi húzzuk meg, hol a határ és rendezzük a skót társadalom egészségtelen kapcsolatát az alkohollal." Nem olyan meglepő módon számos szeszgyár feleslegesnek tartja a kormányrendeletet. Állításuk szerint így annak a többségnek is többet kell fizetnie, aki felelősséggel fogyaszt alkoholt.

Agyvérzést kapott Jennifer Aniston anyjahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121220-agyverzest-kapott-jennifer-aniston-anyja.htmlKinek a mobilja repül messzebb? Őrült versenyekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121219-szorakoztato-versenyek-a-vilag-minden-tajarol-felesegcipeles-sajtguritas-mobiltelefon-hajitas.htmlNem ismerte a fájdalmat - Ő volt Adam Lanzahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121219-nem-volt-kepes-erzekelni-a-fizikai-fajdalmat-az-amerikai-newtown.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.