Gyógyvarázs: 7 millió forintos segítség öt intézménynek

inkubátor gyógyvarázs adományozás gyermekegészség kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A K&H Csoport a magyar gyermekegészségügy hosszú távon elkötelezett támogatójaként több mint egy éven át ügyfelei bankkártyás vásárlásai után elkülönített egy összeget saját bevételéből. A K&H gyógyvarázs program számára így összegyűlt 7 millió forintos támogatásból két kórház és három mentőállomás számára vásároltak orvosi műszereket, berendezéseket.

"A K&H gyógyvarázs program egyszerre két irányban nyújt segítséget: a beteg gyermekek gyógyulását támogatja műszerbeszerzéssel, illetve odafigyel a gyermekek lelki egészségére is, különböző önkénteseket mozgósító szórakoztató programokkal. Országos műszertámogatási pályázatunk mellé minden évben igyekszünk egyéb forrást is találni, amely további intézményeknek nyújthat segítséget. 2006 óta a K&H Bank az ügyfelei dombornyomott bankkártyás vásárlásai alapján is a Gyógyvarázs program rendelkezésére bocsát egy jelentős összeget. Köszönettel tartozunk tehát ügyfeleinknek, akik vásárlásaik során ilyen bankkártyával fizettek. Számukra ez egy forintjukba sem került, mégis a gyermekegészségügy tevékeny támogatóivá válhattak és az összegyűlt 7 millió forintból öt kórháznak és mentőállomásnak tudunk életmentő műszereket és eszközöket vásárolni" - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója. "Ezzel az összeggel 2006 óta összesen 70,8 millió forintos támogatással járult hozzá a gyermekek gyógyulásához a K&H gyógyvarázs bankkártyás programeleme. Összességében pedig a Gyógyvarázs program indulása óta mintegy 420 millió forinttal 163 intézmény munkáját segítette a bank életmentő műszerekkel és orvosi berendezésekkel annak érdekében, hogy a beteg gyerekek mielőbb újra teljes életet élhessenek."

Forrás: K&H
Forrás: K&H

"Nagy meglepetést és még nagyobb örömet okozott nekünk a K&H gyógyvarázs kártyaprogram keretében az újszülött részlegünknek adományozott műszer, amely lehetővé tette, hogy végre megfelelő színvonalon végezhessük az újszülöttkori hallásszűrést, így a korai diagnózissal segíthessük az érintett gyermekek megfelelő beszéd- és értelmi fejlődését. A másik ajándékeszköz, a megbízható inkubátor pedig segít az adaptációs zavarral küzdő újszülöttek megfigyelésében, ellátásában" - emelte ki dr. Csonka Anita, a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórház részlegvezető szakorvosa.

Forrás: K&H
Forrás: K&H

A K&H gyógyvarázs kártyaprogramja a következő öt intézmény számára biztosít műszer- és eszköztámogatást:
- Kátai Gábor Kórház, Karcag - 3.050.000 Ft értékben inkubátort;
- Szent Imre Kórház, Budapest - 3.050.000 Ft értékben inkubátort és hallásszűrő készüléket;
- Hajbúböszörményi Mentő Alapítvány (OMSZ Hajdúböszörmény) - 300.000 Ft értékben motoros szívókészüléket;
- Országos Mentőszolgálat, Mezőkovácsháza és Kunágota - 300.000 Ft értékben sürgősségi táskát, lélegeztető ballont és egyéb műszereket;
- OMSZ Miskolci mentőállomás - 300.000 Ft értékben kapnométert (gázmonitort).


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.