Arccsipkedéssel a plasztika ellen? - a szakértő válaszol

bőr arccsipkedés arcterápia bőröregedés Life.hu szakértő Dr. Kaszab Csilla szakértő bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csípésekről egész biztosan a kellemetlen szúnyog- és darázscsípések jutnak az eszünkbe. A legújabb őrület azonban az arccsipkedés, amely állítólag csodákra képes. Dr. Kaszab Csilla bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos, a Life.hu szakértője azonban eloszlatja az ezzel a trükkel kapcsolatos tévhiteket.

"Tisztelt Kaszab Csilla!

Pár napja olvastam, hogy ha csipkedem a bőrömet, azzal megfiatalíthatom. Az újság odáig is elment, hogy tartós csipkelődéssel a plasztikai műtét is elkerülhető.
Miért is jó ez az arcterápia? Mi történik közben a bőrömmel? Hogyan végezhető egy ilyen arcmasszázs? Melyik napszakban indokolt?

Köszönöm,
Mária"

Thinkstock
Thinkstock

Kedves Mária!

A bőr öregedése genetikailag kódolt folyamat. Egyénenként változó, hogy kinek milyen ütemben öregszik a bőre. A folyamat nagyban függ az öröklöttségi hajlamtól illetve hogy ki milyen életvitelt folytat.

Az évek múlásával a bőrünk rugalmasságáért felelős kötőszöveti elasztikus és kollagénrostok szétesnek és egyre lassabban regenerálódnak, mert kisebb lesz a bőr víz- és hialuronsav-tartalma. A felső hámréteg elvékonyodik, szárazabbá válik. Az UV-sugárzás folyamatosan károsítja a kötőszöveti rostokat, ezzel előidézi és felgyorsítja a ráncképződést. Életmódunkkal tovább ronthatjuk a folyamatot, például dohányzással, alkoholfogyasztással, szoláriumozással.

A ráncok kialakulását elsősorban a helyes életmóddal, a napozás és a szoláriumozás elkerülésével előzhetjük meg. A felső hámréteg folyamatos hidratálásával jelentősen késleltethetjük a finom ráncok kialakulását. Az arctorna viszont az izomra hat, nem a bőr kötöszövetes rostjaira.

Kitartó munkával, rendszeresen végezve a genetika határain belül valószínűleg javítja az arcbőr állapotát. A gyakorlatok során bizonyosan növekszik az izmok vérellátottsága és oxigenizációja, rendszeres használatával fiatalosabb maradhat a tekintet. A kérdésben feltett arcbőrcsipkedés is hat a vérkeringésre, de az, hogy a plasztikai műtétek eredményeivel felvenné a versenyt, az erősen megkérdőjelezhető. A kollegénrostok erősítésére, mely a fő cél a ráncok kialakulása ellen, érdemes egyéb, orvosi beavatkozást végeztetni a hatásos eredmény elérése céljából.

Mezoterápia során speciális vitaminkomplexumot és hialuronsavat juttatunk be a bőr megfelelő rétegébe műtéti beavatkozás nélkül. A kezeléssel hathatósan lehet a bőr kötőszövetes sejtjeit regenerálni, így a ráncok kialakulását lassítjuk ill. a már meglévő ráncokat finomítjuk. A vitaminok és a hialuronsav a bőr rugalmasságát és tömörségét növeli. Dermarolleres kezeléssel számos mikrosérülést ejtünk a bőrön, mely saját regenerációt indít be, ezáltal építi ki az új kollagénrostokat, finomítja az apró ráncokat, csökkenti a pórusok méretét.

Üdvözlettel,
Dr. Kaszab Csilla bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos


Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.