Phil Ramone pop producer Grammy-díjas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt a 14 Grammy-díjas zenei producer, Phil Ramone. 79 éves volt.

A pop pápájaként is emlegetett dél-afrikai születésű Phil Ramone-nál súlyos érrendszeri betegséget diagnosztizáltak már évekkel ezelőtt - ezt akkoriban fia is megerősítette amerikai hírügynökségeknek. A világhírű zenei producer most szombaton 79 éves korában a New York-i Presbiteriánus Kórházban hunyt el.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az eleinte hangmérnökként dolgozó Phil Brooklynban nőtt fel. Az elmúlt évtizedekben olyan nevekkel dolgozott együtt, mint John Coltrane, Keith Jarret, Frank Sinatra, Billy Joel, Paul Mc Cartney, Ray Charles, Rod Steward, Madonna, Bob Dylan, Elton John, vagy akár Stevie Wonder. Lemezei száz milliónál is több példányban keltek el. Tavaly többek közt George Michael, Dionne Warwick és Tonny Bennet albumán dolgozott.

Forrás: UsMagazine.com

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.