allergia tetőzés szénanátha pollen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A késői tavasz miatt nyáron kezdenek majd igazán beindulni a pollenek. Szakemberek azzal riogatnak, hogy 50 éve volt utoljára olyan komoly a pollenhelyzet, mint amilyen most júniusban lesz.

Meglesz a böjtje az elhúzódó télnek és a késői tavasznak. Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy emiatt a pollenszint drasztikusan megnő majd júniusban. Az utóbbi évtizedek legdurvább allergiaszezonját ígérik. Főleg a szénanátha fog bekeményíteni: emberek millióinak okoz majd keserves perceket.

Thinkstock
Thinkstock

Nagy-Britannia egyik vezető szénanátha-specialistája szerint 50 éve nem volt olyan magasan a pollenszint, mint amilyen most nyáron lesz. Csak a szigetországban 16 millióan szenvednek szénanáthában. Hozzáértők azt tanácsolják, hogy az allergiás emberek viseljenek minél nagyobb napszemüveget, naponta többször öltözzenek át és tusoljanak, és amikor tetőznek a pollenek, inkább maradjanak otthon.

Zsebkendőket elő! Támad a mogyoróhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130306-beindult-az-allergia-szezon-eloszor-a-mogyoro-pollenje-viragzik.htmlTetoválással fedi el mellei helyét Kellyhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130423-lifenight-hatalmas-tetovalas-fedi-mellei-helyet-a-mellrakkal-megkuzdott-nonek.htmlAutóbalesetet szenvedett az explaymatehttp://www.life.hu/gyogyulj/20130423-kendra-wilkinson-explaymate-egykori-playboy-modell-korhazba-kerult-vasarnapi-autobalesete.htmlJótékonyságból kék lett a szőke énekesnőhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130423-ashley-roberts-enekesno-befestette-szoke-hajat-lilara-egy-jotekonysagi-kampany.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.