fehérnemű szag izzadás szaglás szellentés alsónemű izzadásgátló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg néhány évtizede még a táncosok kendőt szorítottak izzadt hónuk alá, mellyel később leendő kérőjüket ajándékozták meg, ma már mintha képtelenek lennénk elviselni az emberi léttel járó kellemes - vagy épp kellemetlen szagokat. A Life.hu most annak járt utána, van-e komoly igény a szagokat elfedő bugyira és alsónadrágra, vagy ez csak egy újabb őrült üzleti fogás, amin mosolygunk egyet, aztán szépen elfelejtük.

Anita, 27 éves, titkárnő:

"Nekem mindig is fontosak voltak az illatok: mai napig emlékszem anyukám vagy a nagymamám illatára, mikor hozzájuk bújtam, még úgy is, hogy a nagyi például nem is használt parfümöt. Szerintem egy rendszeresen mosdó, a ruháit tisztán tartó ember a legritkább esetben büdös: inkább természetes illatot áraszt magából, amit aztán vagy kedvelünk, vagy nem. A mostani páromat például néha megkérem, hogy mielőtt összebújunk, ne menjen el az ultraillatosított tusfürdőjével mosakodni: szeretném az eredeti illatát élvezni, ami még nyáron sem kellemetlen számomra. Nem téma az sem, ha valamelyikünk szellent vagy böfög egyet, vagy elment vécére: ezek az emberi léttel járó szagok, amiket nem hiszem, hogy ne lehetne elviselni. Arról nem is beszélve, hogy mára szinte elvárás lett, hogy egy nő mindenhol csupa illat legyen: több fiatal ismerősöm viszi bulizáskor az intim parfümjét a táskájában a dezodorja mellé, ez számomra egészen szokatlan új hóbort."

Viszlát, pukiszag!

Amióta létezik antibakteriális szappan, illatosított betét, mentolos rágó, parfüm, dezodor, izzadáscsökkentő hatású étrendkiegészítő, illatosított testápoló, tusfürdő, sampon, arckrém és lábszagűző spray, sőt, izzadásgátló ehető dezodor és a parfümcukorka, mindenféle mesterséges illat árad belőlünk: a természetes, emberi szagoktól pedig lassan irtózunk és félünk. Ezek után nem csoda, hogy már a szellentés szagát eltüntető alsónemű is létezik: a bélgázszűrő anyagú bugyi és alsónadrág megakadályozza, hogy a rossz szagú gáz elterjedjen körülöttünk. A mosható anyagú darab akár kétszáz szellentés szagát is képes magába zárni, ami ugyan jó hír a szélgörcsöktől szenvedők környezetének, ám elgondolni sem merjük, mi történik, ha a nap végén leveszi magáról az illető...

Forrás: http://myshreddies.com

Annamari, 45 éves, tanítónő:

"Érzékeny az orrom, ahogy szerintem a legtöbb nőnek az. A férjemmel tizenöt éve vagyunk házasok, és még mindig megy a vita a szagokon: ő meg sem érez sok olyat, ami számomra már kellemetlen. Bárki bármit mond, egy férfi igenis könnyen lesz büdös: megizzad a lábuk, a hónaljuk, a férjemnek a szája sem épp kellemes, ha hagymát vagy babot evett, ő viszont nem is érti, miért kérem meg arra, hogy ilyenkor maradjon kicsit távolabb tőlem, míg a buké nagy része el nem párolog. Ott persze nem tartunk, mint a barátnőmék, ahol a férjnek csak az erkélyen szabad szellentenie, de én nagyon örülök az ezüstszálas zokniknak és a lábszagűző sprayknek, mert így az egész napos vezetés után hazatérő férjem lábszaga nem tölti be a lakást több órára."

Szükség van mindezekre?

Minden ember más illatot áraszt magából, mely nemcsak a testmozgástól, stressztől vagy a fürdéstől változik, de meghatározzák a hormonjaink is: nem véletlen, hogy párválasztásnál a másik ember természetes illata befolyásolja, vagy meg is határozhatja döntésünket. Persze, kár lenne tagadni, hogy rengeteg kellemetlen szag is áradhat belőlünk: lábunk, hónaljunk a dezodoráló, illatosító termékek nélkül nem lenne kellemes a nap végére, de az már vita tárgyát képezi, hogy kisbabáknak készült parfüm vagy az intim illatosító mennyire szükséges a mindennapi élethez, vagy miért okozna nehézséget elviselni ezek hiányát egy kapcsolatban.

Forrás: Thinkstock

Lilla, 32 éves, virágbolt üzletvezető:

"Furcsa dolog ez a szagokkal: egy volt kolléganőmnek egyszerűen nem tudtam elviselni az illatát évekig, és találkoztam már olyan emberrel is, akire ráfért volna a szellentésfogó alsónemű - bár sokan nem tehetnek róla, hogy az átlagnál gyakrabban vagy büdösebbet 'produkálnak'. Nem mondom, hogy néha magamat nem tartom büdösnek: ilyenkor jön gyorsan az illatosítás. Egy ideig a kedvesemmel kapcsolatban is aggódtam, hogy utánam megy a vécére, vagy a nap végi zuhany előtt hozzám bújik, de kiderült, hogy neki semmi problémája sincs ezzel: nincs szükség illatosított betétekre, utálja, ha a hajamból erős samponillat árad, vagy ha parfümcsíkot húzok magam után. A lakásillatosítóimat is kidobáltatta velem, mert szerint egy lakásnak - meg egy nőnek is - legyen meg a maga otthonos természetes szaga vagy illata, ki hogy hívja. Ettől eltekintve szerintem egy nő fegyvertárának része a sokféle illat, csak tudni kell jól megválasztani őket - néha a kevesebb több."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.