Az utcán halt meg, a gyógyszerész nem segített

Emma Sloan gyógyszerész allergia Dublin mogyoróallergia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Édesanyja és testvére szeme láttára, mogyoróallergia miatt veszítette életét a 14 éves kamaszlány.

Dublinban egy kínai büfében vacsorázott néhány napja egy család, az anya, Caroline Sloan, két nagylánya, Emma és Amy, valamint a legkisebb lánya, Mia, aki mindössze két éves. A távozás után az egyik lány, Emma Sloan hirtelen rosszullétről panaszkodott, fulladozni kezdett, majd elveszítette az eszméletét. Az édesanya azonnal tudta, hogy nagy baj van, mert lánya allergiás a mogyoróra, és valószínűleg a lány- tudtán kívül- mogyorót fogyaszthatott.

A kép illusztráció! Forrás: Thinkstock

Amíg a testvérek, Amy és Mia Emmával maradtak, az anya berohant a közelben lévő gyógyszertárba, hogy EpiPen injekciót (speciális antiallergén injekció) szerezzen- írta a Daily Mail, ám a gyógyszerész ragaszkodott a szabályokhoz, és recept nélkül nem adta ki, az adott helyzetben életmentő injekciót. Mire a mentők a kórházba értek volna a szerencsétlenül járt kislánnyal, az belehalt az allergiás sokkba.
Később kiderült, a kínai büfében Emma öszetévesztette a curry szószt a satay szósszal. Bár a szósz dobozán fellelhető volt a mogyorótartalomra figyelmeztető felirat, azt Emma nem vette észre.
Az Ír gyógyszerészeti hatóság, a Pharmaceutical Societi of Ireland vizsgálja a z ügyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.