Így hatnak az érzelmeink a testünkre

Forrás: Thinkstock -
emberi test érzelem kutatás térkép LifeNight Finnország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A különleges hőtérképről bárki megtudhatja, hogyan hatnak az emberi testre a legalapvetőbb érzelmek.

Több mint 700 résztvevő bevonásával készítették el azt az érzelmi hőtérképet, amelynek célja annak vizsgálata volt, hogy ugyanolyan testi tüneteket éreznek-e az emberek a különböző érzelmek megélésekor.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A finn kutatásban az alanyok egyéni megállapításait rögzítették, tehát nem valamiféle speciális műszerre támaszkodtak a hőtérkép elkészítésekor a felmérés vezetői. A résztvevőknek maguknak kellett kék (hidegség) és piros (melegség) színekkel megjelölniük, testük mely részein mit éreznek a különböző érzelmek megélésekor. A hőtérképről a blogon olvashatsz tovább részletesen ide kattintva.

A szex egy érzelemmentes, erotikafüggetlen mérőeszközhttp://www.life.hu/szeress/20131218-deaki-timea-parterapeuta-elmondja-szinglikent-vagy-parban-szexelunk-e-tobbet.html"Életérzés volt, nem munkahely"http://www.life.hu/legykepben/hirdetes/20130702-eleterzes-volt-nem-munkahely.htmlÉld át velünk! Ilyen érzés egy óra hipnózisbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110907-eldd-at-velunk-ilyen-egy-ora-hipnozisban.htmlKarácsonykor semmi sem ciki, ha szerelemről van szóhttp://www.life.hu/szeress/20131222-karacsonyi-eljegyzes-lanykeres-es-gyuru-a-fa-alatt-deaki-timea-szerint.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.