Ilyen az élet vécépapír nélkül

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Maria_Esau -
újrahasznosítás vécépapír egészség ruhadarab függőség környezetbarát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány amerikai nő bebizonyította, hogy igenis lehet toalettpapír nélkül is élni.

A legtöbb embernek a vécépapír a legszükségesebb használati eszköz, ami nélkül nehezen tudná elképzelni az életét. Néhány amerikai nő azonban – bármilyen furcsán is hangzik - újrahasznosítható ruhadarabot használ a papír helyett – írja a Daily Mail. A rongyot igyekeznek minél többször használni, amit a vécé melletti dobozban tartanak, és két-három naponta kimosnak.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Maria_Esau

Az érintettek azt mondják, a papírmentes életmód közel sem olyan ijesztő és egészségtelen, mint amilyennek elsőre hangzik. Az egyik hölgy, Mikala például elmesélte: férjével egy éve álltak le a papírhasználatról. „Sokan úgy érzik, nagy szükségük van a toalettpapírra, de ez nem igaz. Nagyon vicces volt áttérni erre az új életmódra" – mondta. Hozzátette: ezzel nemcsak spóroltak, de módszerük környezetbarátabb, mivel a vécépapírok előállítása során fák ezreit kell kivágni. Ráadásul a klór-dioxid, amit a papír fehérítésénél használnak, veszélyt jelent a környezetre: a csatornarendszerbe bejutva a vizet is szennyezi.

Már csak az a kérdés, hogy amikor elutaznak, hogyan oldják meg a papírmentes életet...

Hivatalos: tényleg felébresztik Schumachert http://www.life.hu/gyogyulj/20140130-michael-schumacher-volt-forma-1-pilotat-tenyleg-elkezdtek-felebreszteni-a-komabol.html Az influenza szövődményei - vedd komolyan! http://www.life.hu/gyogyulj/20140127-az-influenzanak-nagyon-komoly-szovodmenyei-lehetnek.html Robbanófej és rettegés. A te agyadban is bomba van? http://www.life.hu/gyogyulj/20140127-az-alvaszavarok-sulyos-idegrendszeri-karosodast-idezhetnek-elo.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.