visszahívás mellimplantátum biztonság sterilizálás felfüggesztés hiba eladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy francia cég termékeivel volt gond.

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal honlapján közölte, hogy a francia gyógyszerbiztonsági hatóság megállapította, a Cereplas nevű vállalat a gyártáskor bizonyos tevékenységeket nem az előírásoknak megfelelően végzett. Ezek között egyebek mellett a sterilizálási eljárás ellenőrzése, valamint az előállításnál használt berendezések minősítése szerepel – írja a Magyar Nemzet.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Emiatt felfüggesztették a vállalat által gyártott mellimplantátumok és a hozzájuk tartozó, a műtétnél használt méretezők forgalomba hozatalát, exportálását, viszonteladását és használatát, amíg a termékek nem felelnek meg az előírásoknak. Emellett felfüggesztették az eszközök európai uniós megfelelőségi tanúsítványait is.

Azt nem tudni, idehaza mennyi ilyen eszközt adtak el. Az egészségügyért felelős államtitkárság már tájékoztatást kért a gyártótól és a forgalmazótól a Magyarországon értékesített termékek pontos darabszámáról - olvasható a lapban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.