Idén is lesz Szűrések éjszakája

Forrás: Thinkstock -
HPV szűrőprogram lakosság oltás Szócska Miklós kamion éjszaka ingyenes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Késő estig ingyenes szűrőprogramokkal várják a Szűrések éjszakáján a lakosságot. 

Célzott szűrőprogramok indulnak országszerte azért, hogy a lakossághoz közelebb vigyék a megelőzést szolgáló vizsgálatokat. Szócska Miklós a XVIII. kerületi Thököly úti szakrendelő szűrőnapján közölte: az első program április 25-én a "szűrések éjszakája" lesz. Ezen a napon a megszokottnál jóval tovább, este 10-ig és éjfélig lesznek nyitva egyes szakrendelők – írja az MTI.

Forrás: Thinkstock

Az ingyenes vizsgálatokra a 45-65 év közötti nőket várják, és a szűrésre invitáló nyomtatványon a pontos helyszín mellett egy rövid leírás is található arról, milyen vizsgálatra számíthatnak azok, akik elmennek a szűrésre.

Újra elindul a szűrőkamion is, így a halmozottan hátrányos kistérségekben élők is részt vehetnek majd a vizsgálatokon. A kamion augusztus 20-án a fővárosba érkezik, majd még négy napig a Kopaszi-gáton várja a szűrésre jelentkezőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.