Szagok is segíthetnek Schumacher felépülésében

Forrás: AFP/Yves Logghe -
Sabine Kehm grenoble-i klinika klinika kóma Lausanne Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A svájci klinikára a legnagyobb diszkrécióval átszállított Schumacher állapotáért most közel ötven ember felel. A negyvenhat gyógytornász, terapeuta, klinikai szakápoló, logopédus és orvosi koordinátor munkáját a sportoló orvosa, dr. Karin Diserens hangolja össze. Ugyanakkor Erich Riederer neurológus azt nyilatkozta, alig van remény arra, hogy a világbajnok újra a régi legyen. 

Mint ahogyan már megírtuk, Schumacher szóvivője, Sabine Kehm azt nyilatkozta a minap, a világbajnok felébredt a kómából, és a grenoble-i klinikáról a svájci Lausanne-ba szállították, ahol a családja közelében lehet.

Forrás: AFP/Yves Logghe

A svájci kórház világszinten elismert kitűnő neurorehabilitációjáról, éves költségvetése meghaladja az egymilliárd eurót, s 9353 alkalmazottal dolgoznak. Az egyik alapszabály a diszkréció, a dolgozók szigorú szabályok mellett munkálkodnak - írja a Marca nyomán a Sport24.

Az expilóta főorvosa dr. Karin Diserens lesz, aki igen tapasztalt a kómából felébredt betegek gyógyításában, amiből már számos tanulmányt is publikált. Diserens sikeres módszerének alapja, hogy a család tagjainak nap mint nap a beteg mellett kell lenniük, hogy az a szagok és a különböző ingerek segítségével elinduljon a gyógyulás útján. A sportoló állapotáért negyvenhat gyógytornász, terapeuta, klinikai szakápoló, logopédus és orvosi koordinátor felel.

Bár az egész világ bízik Schumacher gyógyulásában, egy elismert neurológus szakorvos, Erich Riederer lesújtó nyilatkozatot tett: „Örökre rokkant marad, és élete végéig másoktól fog függeni". Az ideggyógyász kijelentette, már az sikernek számít, ha három hónap után segítség nélkül fel tud ülni, illetve ha hat hónap után kezelni tud egy elektromos kerekesszéket az egykori bajnok.

Álnéven szállították át Schumachert Svájcbahttp://www.life.hu/drlife/20140618-schumachert-alneven-szallitottak-at-svajcba-es-nem-helikopterrel-hanem-mentovel.htmlMichael Schumachert álnéven szállították mentővel az egyik kórházból a másikba, az őt szállító személyzetnek pedig a mobilját is elvették az út alatt. Ráadásul fogalmuk sem volt róla, kit fognak szállítani - írja a hvg.hu a svájci Blick bulvárlap szerint.Dr. Life--Kóma után - felépülhet Schumacher?http://www.life.hu/drlife/20140617-michael-schumacher-het-honap-koma-utan-magahoz-tert.htmlTöbb mint fél év mesterséges kóma után Michael Schumacher felébredt, de gyógyulási esélyei körül sok a találgatás.Dr. Life--Bizonytalanok Schumacher kilátásaihttp://www.life.hu/drlife/20140617-michael-schumacher-forma-1-es-vilagbajnok-felepulesevel-kapcsolatosna-meg-bizonytalanok-az-orvosok.htmlAz orvosok óvatosságra intik az örömmámorban úszó szurkolókat, mert szerintük a hétszeres világbajnok jövőbeli életminőségével kapcsolatban még csak találgatni lehet.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.