Az akaraterő lehet Schumi gyógyulásának kulcsa

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je -
síbaleset rehabilitáció kóma Forma-1 Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több perces beszélgetés közöl a bild.hu a hamburgi klinika orvosával, Peter Moecke professzorral. A szakember tiszta vizet önt a pohárba, és a laikusok számára is megpróbálja elmagyarázni, mit jelent az, hogy a pilóta felébredt a kómából. 

Moecke fontosnak tartja tisztázni, az, hogy Schumacher felébredt a kómából nem jelenti azt, hogy tudatában van annak, hogy ő pontosan kicsoda, egyelőre arról van szó, hogy érzékeli a körülötte lévő világot és reagál a külső ingerekre.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A professzor azt is elmondta, hogy a legfontosabb kérdésre, hogy élhet-e valaha teljes életet Schumi, ma még senki nem tud válaszolni, ám optimizmusra ad okot, hogy a hétszeres világbajnok mindig is erős akaratú ember volt, így biztosan mindent meg fog tenni hogy minél jobban rendbejöjjön. Hozzátette, pont a kitartása és a szívóssága lehet a gyógyulása kulcsa.

Kórházba vitték Bajor Imréthttp://www.life.hu/drlife/20140622-bajor-imre-nem-megy-az-onkologiara-pedig-nagyon-legyengult-a-szervezete.htmlJó ideig visszautasította a kórházi kezelést Bajor Imre, még a szerettei sem tudták rávenni, hogy bevonuljon a klinikára. Most azonban belátta, hallgatnia kell orvosaira és a családjára, mentővel vitték az egyik intézmény belgyógyászatára. A hír, hogy a színésznek sürgős kezelésekre van szüksége azért is meglepő, mert az elmúlt időszakban úgy tűnt, sokat javult az állapota. Ahogy a Life.hu is megírta, Ihos József rádiókabaréjában térne vissza, ősztől pedig a Heti hetes műsorba várják a színészt. Dr. LifeFotó: Szabó Balázs/Life.huSzagok is segíthetnek Schumacher felépülésébenhttp://www.life.hu/drlife/20140619-schumacher-kezeloorvosa-dr-karin-diseren-a-lausanne-i-klinikan.htmlA svájci klinikára a legnagyobb diszkrécióval átszállított Schumacher állapotáért most közel ötven ember felel. A negyvenhat gyógytornász, terapeuta, klinikai szakápoló, logopédus és orvosi koordinátor munkáját a sportoló orvosa, dr. Karin Diserens hangolja össze. Ugyanakkor Erich Riederer neurológus azt nyilatkozta, alig van remény arra, hogy a világbajnok újra a régi legyen. Dr. Life--Álnéven szállították át Schumachert Svájcbahttp://www.life.hu/drlife/20140618-schumachert-alneven-szallitottak-at-svajcba-es-nem-helikopterrel-hanem-mentovel.htmlMichael Schumachert álnéven szállították mentővel az egyik kórházból a másikba, az őt szállító személyzetnek pedig a mobilját is elvették az út alatt. Ráadásul fogalmuk sem volt róla, kit fognak szállítani - írja a hvg.hu a svájci Blick bulvárlap szerint.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.