Választ kaptunk a nyár kérdésére! Megegyük-e a dinnyemagot?

Forrás: Thinkstock -
nyomelemek vitamin dinnyemag dinnye RTL Klub gyümölcs evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokfélét lehet hallani arról, egészséges-e, ha lenyeljük a dinnyemagot. Végre egy szakember eloszlatta a kételyeket.

A dinnye a nyár legkiválóbb gyömölcse, ám a magjával kapcsolatban van némi ellenérzésünk. Az RTL Klub reggel műsorának gyógynövényszakértője eloszlatta a kétségeket, mert rávilágított, hogy a dinnyemagban található nyomelemek és vitaminok jótékony hatással vannak a szervezetünkre.

A dinnye jótékony hatásáról korábban már olvashattál a Life.hu-n.
„Segít a szervezetben felhalmozódott salakanyagok eltávolításában, kitisztítja a vért, a beleket, a magas víztartalomnak köszönhetően pedig csökkenti az éhség és növeli a teltség érzetét."
Forrás: Thinkstock

„Majdnem az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, de fontos, hogy ne csak lenyeljük a magokat, hanem szét is kell rágni. A vitaminok, nyomelemek ugyanis akkor tudnak kibomlani a magból, ha nem csak áthalad a szervezeten, hanem fel is dolgozódik, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy megrágjuk" - magyarázta Csehi-Pogány Frida gyógynövényszakértő.

A Life.hu két kedvenc dinnyereceptje!

Dinnye fetasajttal megspékelve: Végy negyed dinnyét, vagdosd kockákra és adj hozzá apró kockákra felszelt fetasajtot, majd edd meg a zseniális kombót, amitől már ha rágondolunk is összefut a nyál a szánkban.

Dinnyeshake: Thaiföldön szinte minden sarkon frissen készítik ezt a hűsítő finom itókát, amit otthon is pár perc alatt összedobhatsz. Egy nagyobb szelet dinnyét vágj kockára, tedd bele a turmixgépbe, adj hozzá egy-két marék jégkockák, pici mézet és turmixold össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.